Hirdetés
Magyarország

Döntős a Hepp Kupában a Sportdarázs-SMAFC

Sportdarázs-SMAFC - SZPA-HSE 96-45 (27-13, 28-15, 25-9, 16-8)

Hepp Kupa elődöntő
Sopron, Novomatic Aréna
Nagy-Pál P., Farkas P., Propszt A. (Maár G.)

Sportdarázs-SMAFC: Bakó 6, Varga A. 23/6, Karácsony 2, Varga S. 11/3, Molnár 6. Csere: Tarr 2, Egresits 4, Kókai 12/3, Erdélyiová 4, Pfeiffer 10/3, Szomszéd 2, Sitku 14.

SZPA-HSE: Balsay A. 9, Balsay R. 2, Óvári 4, Fabini B. 4, Somkuti 11/3. Csere: Orbán, Tánczos 3, Abaházi, Láncos, Solymosi, Ecker 12/3, Fabini A.

Fotó: Tóth Zsombor/ Soproni Darazsak Sportakadémia

Hirdetés

A Hepp Kupa második elődöntőjében a Sportdarázs-SMAFC 96-45-re múlta felül az SZPA-HSE együttesét.

A Sportdarázs-SMAFC igyekezett már a mérkőzés elején magához ragadni a kezdeményezést. Varga Alíz és Bakó Patrícia találataival 7-0-s előnyre tettek szert a hazaiak. Haris Róbert, az SZPA-HSE vezetőedzője gyorsan időt is kért, mely után Balsay Anna megszerezte csapata első pontjait. Rendezte sorait a Szent Pál Akadémia és egészen 12-10-ig felzárkózott. Sitku Zsuzsanna, Varga Alíz és a hosszabb kihagyás után a közelmúltban visszatérő Pfeiffer Virág törte meg a soproni kosárcsendet. Ismét gyorsan nőtt a differencia a felek között. 21-10-nél lépte át a lélektani 10 egységet. Összességében 13-0-s futást mutatott be a Sopron, amivel 25-10-re ment. 10 perc játékot követően 27-13 állt az eredményjelzőn. Varga Alíz már egymaga 10 pontnál járt a hazaiaknál. Az SZPA-HSE-nél Balsay Anna és Fabini Borbála jegyzett 4-4 pontot. A második szakasz elején valamivel kiegyenlítettebb mederben zajlott a küzdelem. Balsay Anna találata vezette fel a játékrészt, melyre Varga Sára válaszolt triplával.

Fotó: Tóth Zsombor/ Soproni Darazsak Sportakadémia

A második negyed feléhez közelítve ismét Varga Alíz vette át a főszerepet. Öt pontot szerzett, majd újra betalált Varga Sára. 37-18-nál már a 20 pontot közelítette a differencia és ekkor az SZPA-HSE időt is kért. Visszatérve a pályára Somkuti Janka révén szépítettek a vendégek, Balsay Anna pedig még 39-23-ra felhozta a csapatát. Ezt követően viszont Molnár Laura és Erdélyiová Alexandra 43-23-ra módosította az eredményt, először kialakítva a 20 pontos differenciát. Egyre jobban kijött a fizikális különbség a két gárda között. Újra gyorsan nőtt a soproni előny. Bár a félidő hajrájában Ecker Viktória egy triplát értékesített, de az utolsó percben Sitku Zsuzsanna és Bakó Patrícia 55-28-as vezetéshez segíttette a soproniakat. 20 perc játék után Varga Alíz 19, Sitku Zsuzsanna 11 pontnál járt. Az SZPA-HSE legeredményesebbje a 8 pontos Balsay Anna volt. A hazaiak a 36 mezőnykísérletükből 20-at értékesítettek az első félidőben. Eközben 10 szerzett labdával rendelkeztek és mindössze 5 eladottal. Ugyanez az arány az SZPA-HSE-nél 3 szerzett és 14 eladott labda volt.

Fotó: Tóth Zsombor/ Soproni Darazsak Sportakadémia

A harmadik negyedet Varga Alíz találata vezette fel. A vendégektől a játékrész elején Somkuti Janka bizonyult eredményesnek. A különbség 25-28 pont környékén látszott állandósulni. A Sportdarázs-SMAFC 61-34 után váltott ismét ritmust. Egy 12-2-es futással 73-36-ra szakadtak Giustino Altobelli tanítványai. Érezhetően új lendületet kaptak a nagy kedvvel játszó hazaiak. A nevezett keretből mindenki legalább 11 perc lehetőséget kapott és a nagyobb közönség előtti bizonyítási vágytól hajtva bátran játszottak. A harmadik negyedet 25-8-ra hozták a soproniak, így 80-37-ről futottak neki a záró szakasznak. A játék képe nem változott. Soproni oldalon mindenki szerzett pontot végül. Az SZPA-HSE-nél is minden játékos pályára került. A hajrához közelítve 88-45-nél Giustino Altobelli rendelte magához játékosait. Ezt követően 8-0-val zárta le a Sportdarázs-SMAFC a mérkőzést, így magabiztos 96-45-ös sikerrel jutott a fináléba a házigazda soproni együttes.

Vasárnap 18 órától Atomerőmű KSC Szekszárd II. – Sportdarázs-SMAFC finálét rendeznek a Hepp Kupában. Előtte a bronzéremért a Csata DSE és az SZPA-HSE küzdhet meg.

Hirdetés