Hirdetés
3x3

Döntős a magyar “A” válogatott Debrecenben:

:

Hirdetés

Döntőt játszhat a debreceni 3×3-as ifjúsági fesztiválon a magyar “A” válogatott. Az elődöntőben a mieink 16-12-re győzték le Csehországot. A vasárnapi fináléban az ellenfelünk Észtország lesz.

A csehek a kora esti órákban éppen a “B” válogatottunkat búcsúztatták a negyeddöntőben. Az “A” válogatottunk veretlenül zárta a csoportkört és így nem kellett pályára lépnie az előző fordulóban. Ennek megfelelően az első meccsükre készültek a lányok szombaton.

Kifejezetten jó ritmusban kezdett csapatunk. Dénes Anna találata vezette fel az elődöntőt. Ezt követően kétszer-kétszer eredményesnek bizonyult Szerencsés Tamara és Mudra Viola is, amivel két és fél perc alatt 5-0-ra léptünk el. Amikor pedig megszerezte az első találatát Madár Eszter, 7-2-re vezettek a mieink.

A játék minden elemében riválisunk fölé nőttünk. A mérkőzés felénél 9-3-nál regisztrálhattuk a legnagyobb különbséget. A csoportkörben éppen a csehekkel vívtuk a legszorosabb találkozót és ellenfelünk ezúttal is bizonyította játékerejét. Az utolsó három perchez érkezve 10-7-ig, illetve 11-8-ig felzárkóztak. Ezt követően azonban betalált Szerencsés Tamara, majd Dénes Anna és Madár Eszter büntetőivel 14-8-ra újra elszakadtunk.

A hajrában 14-11-re ismételten felkapaszkodott a cseh gárda. Szerencsés Tamra azonban az utolsó percbe fordulva lélektanilag fontos pillanatban betalált és onnantól nem volt kérdés a siker. A lelkes debreceni közönség vastapsa közepette a magyar lányok 16-12-es győzelmet ünnepelhettek és teljesen megérdemelten bejutottak a vasárnapi fináléba.

A tervek szerint a döntőt vasárnap 20 óra 35 perctől rendezik. Az ellenfelünk Észtország válogatottja lesz, akik a másik ágon Szlovéniát végig vezetve 16-9-re verték.

Eredmények – elődöntők

Magyarország “A” – Csehország 16-12
Szlovénia – Észtország 9-16

Hirdetés