Hirdetés
Hirdetés
3x3

Döntős a magyar válogatott Debrecenben

Tajvan - Magyarország 9-21

FIBA 3x3 olimpiai selejtező
Magyarország, Debrecen

Tajvan: Hsien-Fang Lin 3, Hsi-Yeh Liu 4, Yu-Chun Wei 2.

Magyarország: Papp Dia 2, Theodoreán Alexandra 3, Medgyessy Dóra 6, Cyesha Goree 10.

Fotó: Tóth Zsombor

Hirdetés

Döntőt vívhat a magyar válogatott a debreceni 3×3-as olimpiai selejtezőn. Az elődöntőben a magyar lányok 21-9-re győzték le Tajvant. A fináléban Olaszország lesz a rivális.

Nem telt el fél perc és Theodoreán Alexandra, illetve Cyesha Goree találataival 2-0-s előnyre tettünk szert. Szépített Tajvan, de Papp Dia révén gyorsan visszaállították a mieink a kétpontos különbséget. Nem sokat kellett várni és Medgyessy Dóra is megszerezte első pontját, amivel már 4-1-re mentünk.  Az első megszakításhoz érkezve két látványos Goree találatot regisztrálhattunk a magyar válogatottnál, de az ellenfelünk is megvillant és így 6-4-ről vonultak a szusszanásnyi pihenőre a csapatok.

Fotó: Tóth Zsombor

Az igencsak ponterős nyitány után egyre inkább a kemény küzdelem vette át a főszerepet. Közel másfél percig nem találtak be a csapatok. A kosárcsendet Goree törte meg. Tajvani időkérés után pedig Papp Dia talált be, amivel 8-4-es előnyre tettünk szerint. Tajvani találatra Goree duplával felelt és 10-5-re elléptünk. Egy emberként ugrott talpra a debreceni lelátó. Lélektani oldalról egyértelműen a mieink javára billent ekkor az elődöntő. A tajvaniak a grazi és a debreceni tornát is három játékossal, csere nélkül teljesítették. Náluk rendszeresen a 6. perc környékén érkezik el a kritikus fordulópont azzal kapcsolatban, hogy mennyire tudnak kialakítani szoros végjátékot.

A második megszakításra 10-5-ről fordultak a csapatok. Visszaérkezve riválisunk duplát értékesített, de erre Theodoreán azonnal válaszolt. Ezt követően pedig Goree és Medgyessy 14-7-re módosította az állást. A játék minden elemében ellenfelünk fölé kerekedtünk. Két és fél perc volt vissza, amikor Goree két büntetőjével 16-7-re elléptünk. A hajrában Medgyessy duplája után 18-8-nál már 10 egységgel jártunk előrébb. Goree ziccere pedig az utolsó percben 19-9-nél megteremtette az esélyét, hogy a 10 perces játékidő előtt lezárjuk a mérkőzést. Ezt Medgyessy duplájával megtették a magyar lányok. 21-9-es győzelemmel jutott fináléba válogatottunk.

A 19 óra 20 perckor kezdődő döntőben Olaszország lesz a rivális. A győztes részvételi jogot szerez a tokiói olimpiára.

Hirdetés