Hirdetés
3x3

Döntős a pénteki tornán a magyar válogatott Pozsonyban

Izrael U21 - Magyarország 10-17

FIBA 3x3 Nations League 2022 - Europe (Central) - Stop 1
Pozsony, Szlovákia

Izrael U21: Nitzan Amar 5, Roni Zahut 4, Yael Maayan 1, Talya Ita Friedman.

Magyarország: Jáhni Zsófia 8, Pusztai Petra 4, Tenyér Zsófia 3, Tóth Orsolya 2.

Hirdetés

A magyar válogatott a 3×3-as U23-as Nemzetek Ligájában döntőt vívhat a pénteki pozsonyi tornán. A mieink a második csoportmeccsükön 17-10-re múlták felül Izrael U21-es együttesét.

A mérkőzés elején 2-0-s előnybe került Izrael. Az első pontunkat Pusztai Petra szerezte, majd Jáhni Zsófia révén egyenlítettünk. Tenyér Zsófia büntetőjével pedig 3-2-re vezettünk. Az első megszakításhoz közelítve Tenyér Zsófia és Pusztai Petra találataival 5-2-re léptünk el. A 6. pontunkat Tóth Orsi szerezte, de a szusszanásnyi pihenő előtt az izraeliek is betaláltak. 6-3-ról folytatódott a mérkőzés és Jáhni Zsófia rögtön tudta növelni az előnyünket két találattal.

Kőkemény találkozó kerekedett, de játékban lényegesen többet mutattunk fiatal ellenfelünknél. Kifejezetten szép összjátékokat láthattunk, melyek végén Pusztai Petra és Jáhni Zsófia 10-3-ra módosította az eredményt.  Többet kockáztatva két távoli dobás is célt ért az izraeliektől, melyekre Jáhni Zsófia válaszolt. A második megszakításhoz 11-7-ről érkeztünk. Ez volt az egyik legszorosabb mérkőzésállás. Pusztai Petra és Tóth Orsi ugyanis visszaállította a nagyobb különbséget.

Az utolsó két perchez közelítve egy távolival 13-9-re újra visszakapaszkodott riválisunk. Jáhni Zsófia két büntetője és Tenyér Zsófia szép betörése azonban bebiztosította a sikert. Az utolsó percbe 16-10-ről érkeztünk. Itt Jáhni Zsófia újra betalált, kialakítva a 17-10-es végeredményt.

A magyar válogatott két győzelemmel megnyerte csoportját és bejutott a pénteki döntőbe, melyet 19 órától rendeznek. ÉLŐBEN ITT.

 

Hirdetés