Hirdetés
Archivum

Döntõs a PINKK:

:

Hirdetés

A PINKK 70-54-re verte a DVTK-t a Magyar bajnokság elõdöntõjének második felvonásán Komlón és ezzel bejutott a fináléba.

A DVTK nagyon jól kezdte a mérkõzést és az elsõ szakaszban 10 pontos elõnyre tett szert. Maikel Lopez együttese a második negyedben azonban nem szerzett mezõnykosarat. A PINKK a félidõre 27-26-ra fordított. A harmadik negyedben a pécsiek 28-27 után egy 19-2-es szériával 47-30-ra léptek el.

A DVTK távoli dobásokkal még 10 pont alá faragta a hátrányát, de nem voltak gyõzelmi esélyei. A PINKK egy fantasztikus hangulatú találkozón megérdemelten vívta ki a döntõs szereplés jogát. Amber Holt 17 ponttal lett a pécsiek legjobbja. A DVTK keretébõl Helena Sverrisdóttir jegyzett 15 pontot.

Beszámoló:

A PINKK szerda esti miskolci bravúrja után hatalmas várakozás elõzte meg az elõdöntõ második összecsapását Komlón. Ahogy az várható volt, a pécsi szurkolók megtöltötték a komlói sportcsarnokot. Miskolcról is érkeztek drukkerek, akik az ötödik percben futottak be. Ekkor azt láthatták, hogy a csapatuk vezet. A találkozó elsõ találata ugyan még Sarok nevéhez fûzõdött, de Tobin pontjaival kézbe vette az irányítást a DVTK.

A miskolciak jobban és pontosabban kezdtek, ráadásul Maikel Lopez lányainak a tripláknál sem remegett meg a kezük. Bukovszki, Raven és Jansone is betalált távolról. 20-10-nél pedig már Roberto Hernandez kért idõt. Tobin ziccere után 22-10-nél 12 egység volt a felek. Az elsõ negyed Kennedy találatával zárult, aki a PINKK pontjainak harmadát szerezte ebben a szakaszban.

A második etapra rendezte sorait a PINKK. Ismét azt a védekezést mutatták be Iványi Dalmáék, amire szerdán nem volt válasza a DVTK-nak. Közel három percet kellett várni az elsõ találatra, ekkor Pascua volt eredményes büntetõbõl, majd Tomlinson talált be távolról. Amber Holt 5 pontjával 23-22-re zárkóztak fel a pécsiek. A fordítást pedig Pascua palánk alati villanása hozta el. Ekkor még mindig váratott magára az elsõ DVTK pont. Eladott labdák, rossz döntések jellemezték a vendégek játékát. Az, hogy nem maradt pont nélkül a miskolci együttes, Helena Sverrisdóttirnak köszönhetõ, aki a nagyszünet elõtti utolsó percben négy büntetõt értékesített.

A félidei statisztika rendkívül furcsa képet festett. A fontos mutatókban szinte nem mutatkozott különbség a két csapat között, csak amíg a pécsieknek az elsõ, úgy a miskolciaknak a második 10 perc teljesítménye húzta le a számait. Óriási kérdés volt, hogy a harmadik etapban milyen irányt vesz az összecsapás. Elõször Jansone értékesített egy ziccert, de ezt követõen hengerelt a PINKK. Iványi, Sarok és Tomlinson volt eredményes két percen belül. 35-28-nál pedig már 7 egységgel járt elõrébb a hazai alakulat.

Hatalmas hangulat uralkodott a komlói csarnokban, ilyen közegben egyszerûen nem veszíthetett a hazai együttes. A PINKK nagy sorozata 19-2-nél állt meg, amivel 47-30-ra módosult az eredmény. Bár ekkor még 12 perc volt a találkozóból, eldõlni látszott a gyõztes és ezzel a továbbjutó kiléte. Az összképhez hozzátartozik, hogy ebben a periódusban szinte minden bejött Iványi Dalmáéknak. Nem egyszer a támadóidõ lejárta elõtt egy-két másodperccel találtak be a pécsiek.

A záró szakasz 49-36-ról indult. A DVTK távoli dobásokra épített, így 55-40 után 55-46-ra sikerült felzárkózni Bukovszki és Sverrisdóttir találatával. Nyolc pontnál szorosabb mérkõzésállást azonban nem jegyezhettünk fel. Amikor elõbb Sarok, majd Iványi hármasa is célt ért hazai oldalon, eldõltek a lényeges kérdések. A PINKK megérdemelten vívta ki a döntõs szereplés jogát. A DVTK-nak egy jó félideje és egy jó negyede volt ebben a párharcban.

Eredmény

PINKK PÉCSI 424–ALUINVENT-DVTK MISKOLC 70–54 (12–22, 15–4, 22–10, 21–18)
Az egyik fél második gyõzelméig tartó párharc végeredménye 2-0 a PINKK Pécsi 424 javára.

Hirdetés