Hirdetés
Archivum

Döntõs a Sopron:

:

Hirdetés

A második félidei ritmusváltásának köszönhetõen a Sopron 68-51-re verte a ZTE együttesét a Magyar bajnokság elõdöntõjének második mérkõzésén. A bajnoki címvédõ ezzel 2-0 arányban nyerte a párharcot és a Gyõr-Pécs párharc gyõztesével találkozik a fináléban.


ZTE NKK – UNIQA Euroleasing Sopron 51-68 (16-17, 13-13, 12-20, 10-18)

Az egyik fél második gyõzelméig tartó párharc végeredménye 2-0 a Sopron javára

Legjobb dobók:

ZTE: Szalay 14, Czukor 12, Zsovár 11

Sopron: Krnjic 16, Horti 14, Fûrész 12

A két csapat keddi mérkõzésén a vártnál nagyobb különbség alakult ki, de a zalaegerszegiek nemcsak emiatt várhatták nehéz helyzetben az elõdöntõ párharc második felvonását. Gáll Tamás együttesén egy hasmenéssel járó vírus söpört végig, így a mérkõzés napjára Bukovszki, Vida és Szélesy is kidõlt. Közülük csak Bukovszki vállalta a játékot, de mindössze 5 percet tudott a pályán tölteni és pontot nem szerzett. Eközben a soproniaknál a lábsérülésébõl felépülõ Fegyverneky Zsófia ugyan a kispadon kezdett, de 23 percet tudott vállalni.

Zavecz és Varga kosárváltásával kezdõdött a mérkõzés, majd a Sopron ragadta magához a kezdeményezést. A bajnoki címvédõ 7 perc után 13-7-es elõnyben. A hiányos összeállításában is hatalmasat küzdött a ZTE és egy 7-0-s futással Szalay büntetõi után 14-13-nál a vezetést is átvették. Az elsõ 10 perc végül Horti Dóra találatával zárult, így 17-16-re vezetett a Sopron.

A második etap elején közel 2 percig nem találtak a gyûrûbe a csapatok, majd a kosárcsendet Szalay törte meg egy triplával, így 19-17-nél visszavette a kezdeményezést a ZTE. Kisebb meglepetésre a Sopron nem tudta leszakítani riválisát, ezekben a percekben egymás hibáiból éltek a csapatok. Jellemezõen többször is elléptek 4 ponttal a vendégek, de a hazai alakulat mindig tudott egyenlíteni. A zalaikat az sem törte meg, hogy már a félidõ végjátékában kipontozódott Varga Zsófi. Szalay triplája után 20 perc játékot követõen mindössze 30-29-es soproni elõnyt jegyezhettünk fel.

A harmadik negyed elején Czukor triplája után 32-32-nél ismét egyenlítettek a hazaiak. Ezt követõen azonban úgy nézett ki, hogy ha lassan is, de érvényesül a papírforma. 37-34-es soproni elõnyt követõen egy 7-1-es futással 44-35-re lógott meg Székely Norbert együttese. Az egyre súlyosabb faultproblémákkal küzdõ hazaiak azonban nem adták olcsón a bõrüket, Horváth Zsófia duplája után 46-41-re is felzárkóztak. 30 perc után végül 50-41-es soproni elõnyt jegyezhettünk fel.

A negyedik szakasz elején 52-41-nél lépte át a 10 pontos lélektani határt a differencia és mintha ez megtörte volna hazaiakat. A záró negyed felénél 59-45-nél dõlt el a csata. Az alacsony színvonalú összecsapáson az utolsó percekben jelentõsen megugrott a különbség, köszönhetõen annak, hogy a fáradó hazaiak a palánk alatt Sara Krnjicet nem tudták tartani. A Sopron 68-51-es sikerével 2-0-ra nyerte a párharcot és megérdemelten jutott a döntõbe, ahol a Gyõr- Pécs párharcból kerül ki az ellenfele.
 

Hirdetés