Hirdetés
Magyarország

Döntős a Sopron Basket

Aluinvent DVTK - Sopron Basket 57-80 (23-20, 11-22, 13-21, 10-17)

Bajnokság, elődöntő 2. mérkőzés
Miskolc, Generali Aréna
Papp P., Csabai-Kaskötő B., Goda L. (Farkas J.)

Aluinvent DVTK: Medgyessy 2, Kányási 8/3, Aho 8/3, Hayes 11/3, Mokango 10/3. Csere: Kiss A. 14, Tóth F. 4, Frindt, Bacsó.

Sopron Basket: Fegyverneky 8, Walker 5, Brooks 8/6, Williams 11, Krajisnik 9. Csere: Határ 16, January 11/6, Czukor 5/3, Varga A. 4, Varga S. 3.

Az egyik fél második sikeréig tartó párharc végeredménye 2-0 a Sopron Basket javára.

Hirdetés

Az elődöntő párharc második mérkőzésén a Sopron Basket 80-57-es győzelmet aratott az Aluinvent DVTK otthonában és ezzel kivívta a döntőbe jutást. Az ellenfele a fináléban az Atomerőmű KSC Szekszárd lesz. A DVTK a bronzéremért játszhat az UNI-Győr – MÉLY-ÚT csapatával.

Tina Krajisnik duplájával az első támadásnál előnybe került a Sopron. Erre azonban Keyona Hayes válaszolt, majd Aho Nina triplájával 5-2-re már a DVTK vezetett. A következő percekben a hazaiak jártak előrébb. Gáspár Dávid 16-9-nél kért időt. A rövid eligazítás után Megan Walker azonnal betalált és a Sopron megkezdte a hátránya ledolgozását. Az első szakasz hajrájában Határ Bernadett duplája után 20-19-nél ismét a vendégek vezettek. Egy fordulatot azonban még tartogatott ez a periódus, ugyanis Chanel Mokango és Kiss Angelika egy-egy találata zárta az első 10 percet és így 23-20-ra végül a DVTK ment. A második negyed elején Briann January triplájával egyenlített a Sopron, majd innen fej-fej mellett haladtak a csapatok.

Fotó: DVTK.hu

A játékrész közepén 28-28 után Jelena Brooks triplájával és Gabby Williams duplájával került 33-28-as előnybe a Sopron. Földi Attila azonnal magához rendelte tanítványait és az időkérés után Medgyessy Dóra duplája még 33-30-ra módosította az állást. Innen azonban Tina Krajisnik és Megan Walker találataival 38-30-ra elszakadt a Sopron, ami összességében egy 10-2-es futás volt. Ez a szakasz azonban másról is szólt, miután Jelena Brooks és Keyona Hayes a kiállítás sorsára jutott. Brooks fogta le Hayes kezét egy lepattanócsatában, melyre válaszul a DVTK amerikai légiósa arcon ütötte a soproni játékost és ezért kiállították. Az ütés következtében arcsérülést szenvedő Brooks a pályáról levonulva belerúgott a zsűri asztalba. A szerb válogatott klasszisa ezért technikait kapott és mivel előtte a fogásért már begyűjtött egy sportszerűtlent, így számára is véget ért a találkozó.

A félidő hajrájában még négy pontra visszajött a DVTK, de a játékrészt Fegyverneky Zsófia négy pontja zárta és ezzel 42-34-re vezetett a Sopron. A harmadik negyed elején is a soproniak csapatkapitánya volt eredményes és így 44-34-nél először érte a lélektani 10 pontot a különbség. Alig több, mint két perc telt el, amikor 48-34-nél már hazai időkérés állította meg a játékot. A harmadik negyedben nagyobb soproni fölény mutatkozott. Hat perc játék után 61-40-nél lépte át a 20 pontot a különbség. Chanel Mokango duplájával szakadt meg a hazaiak rosszabb sorozata, ezt követően pedig Tóth Franka és Kiss Angelika is betalált, így 17-19 pont között állandósult a differencia.

Fotó: DVTK.hu

Az utolsó 10 percnek 63-47-ről vágtak neki a csapatok. Tina Krajisnik 2+1-es helyzetével erősítette meg a vezetését a Sopron. A DVTK a folytatásban Kiss Angelika és Kányási Veronika révén 66-50-re visszajött és ekkor még volt labdája, hogy közelebb kerüljön. Ezzel nem élt a házigazda, miközben soproni oldalon a bokasérülése után visszatérő Briann January és Czukor Dalma egy-egy triplája érkezett válaszul. Az állás 72-50-re módosult és innentől nem lehetett kérdés a győztes kiléte. Az igencsak töredezett hajrában a DVTK 76-57-nél még bejött 20 pont alá, innen azonban Varga Sára és Czukor Dalma pontjai zárták le a meccset. A Sopron Basket 80-57-es sikert aratott és ezzel 2-0-val lezárta a párharcot.

Fotó: DVTK.hu

Hirdetés