Hirdetés
Magyarország

Története negyedik bajnoki döntőjét vívhatja a Szekszárd

Atomerőmű KSC Szekszárd - NKA Universitas PEAC 75-54 (18-12, 22-18, 18-9, 17-15)

Elődöntő, 3. mérkőzés
Szekszárd, Városi Sportcsarnok
Cziffra Cs., Tóth C,, Goda L. (Fekete L.)

Atomerőmű KSC Szekszárd : Morgan 4/3, Studer 11/3, Mányoky 5/3, Goree 14, Milic 24. Csere: Miklós 2, Gereben 7/3, Friskovec 6/3, Bálint 2.

NKA Universitas PEAC: Kiss 2, Nelson 4, Szücs, Marshall 12/3, Wentzel 18/3. Csere: Sarok 10/6, Simon 3/3, Brajkovic, Dudasova 5/3.

Az egyik fél második sikeréig tartó párharc végeredménye 2-1 az Atomerőmű KSC Szekszárd javára.

Fotó: Jantner Zsolt / Atomerőmű KSC Szekszárd

Hirdetés

Az elődöntő párharc sorsdöntő harmadik mérkőzésén az Atomerőmű KSC Szekszárd 75-54-re legyőzte az NKA Universitas PEAC gárdáját. Ezzel eldőlt, hogy a Szekszárd vívhat bajnoki döntőt a Sopron Basket csapatával. A PEAC pedig a bronzéremért szállhat harcba, ahol a DVTK lesz az ellenfele.

Telt ház és kiváló hangulat fogadta a csapatokat az elődöntő párharc sorsdöntő harmadik mérkőzésén. 1-1-es állásnál a képlet végtelenül egyszerű volt. A győztes a döntőre, a vesztes a bronzcsatára készülhet a folytatásban. Chelsea Nelson és Cyesha Goree kosárváltása után a PEAC került lépéselőnybe. Kicsivel több, mint két perc telt el, amikor már 7-2-re vezettek a vendégek. A Szekszárd gyorsan rendezte sorait és egy 6-0-val az első szakasz feléhez érkezve 8-7-es előnyre tett szert. Wentzel Nóra duplájával még rövid időre átvették a vezetést a pécsiek. Erre azonban 10-0-val reagált a KSC. Cyesha Goree és Nikolina Milic jegyzett 6-6 pontot az első szakaszban hazai oldalon. 18-9 után Simon Zsófia triplája zárta az első etapot, amivel 18-12-re módosult az állás. A második szakaszt Wentzel Nóra hárompontosa vezette fel. A fiatal játékos 14 pontot szerzett az első félidőben. 18-15 után azonban ismét a Szekszárd akarata érvényesült. Amikor Mányoky Réka triplája célt ért, 9-0-s hazai sorozat végén  27-15 állt az eredményjelzőn.

Fotó: Jantner Zsolt / Atomerőmű KSC Szekszárd

Pécsi időkérést követően Wentzel Nóra 2+1-es megoldásával még 27-18-ra felzárkózott a PEAC. A KSC Nikolina Milic négy pontjával őrizte előnyét. Magas hőfokú, kőkemény mérkőzés volt. A pécsieknek 31-23-nál még akadt egy felzárkózásuk. Erre viszont újabb 8-0-val reagált a KSC, így 39-23-nál kialakult az első 20 perc legnagyobb különbsége. Nikolina Milic vezette a hazaiakat, aki már a félidőben 13 pontnál járt. A nagy előny ellenére egy pillanatra nem csökkenhetett a szekszárdi figyelem. A PEAC nagyot küzdve a félidőig faragott a hátrányán. 20 perc után 40-30 állt az eredményjelzőn. A harmadik etap első két percében Nikolina Milic erősítette meg a hazai előnyt, majd jött Studer Ágnes és Cyesha Goree. 48-32-nél egy emberként ugrott talpra a szekszárdi publikum. Pécsi időkérés állította meg a játékot és Ty Marshall révén ezt követően szépítettek a vendégek. A harmadik szakasz feléhez érkezve 53-34-nél azonban már így is a 20 pontot ostromolta a különbség.

Fotó: Jantner Zsolt / Atomerőmű KSC Szekszárd

A PEAC tartását dicséri, hogy a nagy hátránya ellenére egy pillanatra nem adta fel. Amikor Sarok Nikolett triplája célt ért, 53-39-nél már Zseljko Djokics időkérése állította meg a játékot. A harmadik negyed hajrájában rendezte a sorokat a KSC és ismét visszaugrott 19 pontra a különbség. Az 58-39-ről induló záró szakasz kezdetén Ty Marshall és Sarok Nikolett hozta közelebb a pécsieket. Erre válaszul Gereben Lívia triplájával és Studer Ági ziccerével 63-43-nál először érte el a 20 pontot a különbség. Még több, mint hat perc volt hátra a találkozóból. Stabilan tartotta kézben az irányítást a KSC. Zala Friskovec triplája után 68-45-nél eldőlni látszott a csata. Ekkor szerezte első pontjait a pécsieknél Kiss Virág és Nikolia Dudasova is. Wentzel Nóra duplája után 68-52-nél még rápontosított az utolsó három perc játékára a Szekszárd egy időkéréssel.  A hazaiak végül 7-2-vel zárták le a meccset és 75-54-es sikert arattak. A klub története során negyedik alkalommal vívhat bajnoki finálét az Atomerőmű KSC Szekszárd.

Fotó: Jantner Zsolt / Atomerőmű KSC Szekszárd

Hirdetés