Hirdetés
Archivum

Döntõs a Valencia:

:

Hirdetés

A Rivas Ecopolis hatodszor sem tudta legyõzni a Ros Casares Valenciát az idei évadban. A Spanyol bajnokság elõdöntõjének második mérkõzésén az Euroliga-gyõztes a negyedik szakaszban felõrölte a riválisát és 57-47-es gyõzelmével elsõként jutott a döntõbe.

Rivas Ecópolis – Ros Casares Valencia 47-57 (11-21, 9-6, 20-13, 7-17)

Az egyik fél második gyõzelméig tartó párharc végeredménye 2-0 a Valencia javára.

Legjobb dobók:

Rivas: Cruz 20, Jones 10, Pirsic 8

Krivacevic Tijana: 17 perc 30 másodperc, 2 pont, 3 lepattanó

Valencia: Wauters 23, Lyttle 10, Jackson 20

Honti Kata: 5 perc 57 másodperc, 1 lepattanó

Maya Moore ezúttal melegítõben ült a Valencia kispadján és a szakmai stáb nem számíthatott a szolgálataira ezen az estén. Úgy nézett ki azonban, hogy az esélyesebb gárdát az amerikai klasszis hiánya sem befolyásolja. 4-4 után 17-7-re lépett el a Valencia. Egy negyed után végül 21-11 állt az eredményjelzõn. Érdekes statisztikai adat, hogy a Valencia az elsõ 10 percben 16 pontot szerzett a festékbõl. Ennél többet talán mondani sem kell a két csapat közötti különbségrõl.

A második negyedben mindent megpróbált a Rivas Ecopolis. Miguel Mendez beküldte Amaya Valdemorót is, de a sérülés után visszatérõ egykori klasszis nem tudott hozzátenni a játékhoz. Ezt követõen a madridiak átálltak 2-3-as zónára, de ez sem tette meg a hatását. 10 pont felett állandósult a különbség. Végül a negyed végén Sancho Lyttle technikai hibája hozott fordulatot. Ekkor Aguilar két büntetõt értékesített, majd a labdabirtoklásból a palánk alól Krivacevic talált be. Ezzel a szünetre 27-20-ra faragta a hátrányát a Rivas Ecopolis.

A harmadik negyedben 6-0-val kezdett a házigazda, majd Cruz triplája után 29-29-nél egyenlítettek is. Anna Cruz percei voltak ezek, amikor a harmadik negyed felénél megszerezte a 12. pontját, 33-32-nél a Rivas Ecopolis járt elõrébb. A hazaiak harcos kosárlabdával a harmadik szakasz végéig jól tartották magukat, így 30 perc után 40-40 állt az eredményjelzõn.

Ami a harmadik negyedben ment a Rivas Ecopolisnak, az a negyedik szakaszban már nem. A madridiak 8 perccel a lefújás elõtt még 44-42-re vezettek, majd ekkor Lauren Jackson triplájával 45-44-re fordított a Valencia. Roberti Iniguez gárdája innentõl kezdve fokozatosan bedarálta fáradó ellenfelét, a hazaiak 10 perc alatt végül mindössze 5 pontig jutottak, miközben kaptak 15-öt.

Hirdetés