Hirdetés
USA

Döntős a Washington Mystics a WNBA-ben:

:

Hirdetés

A Washington Mystics lesz a Connecticut Sun ellenfele a WNBA 2019-es döntőjében. A washingtoniak az elődöntő negyedik mérkőzésén 94-90-es győzelmet arattak a Las Vegas Aces otthonában és így 3-1-es összesítéssel jutottak tovább.

Fotó: WNBA.com

A Washington Mystics 2-1-es vezetése mellett ismét Las Vegas-ban léptek pályára a csapatok. Az Aces hazai közönség előtt a vasárnapi meccshez hasonlóan igyekezett gyorsan magához ragadni a kezdeményezést. Az első negyed végén 26-17-re vezettek. A második szakaszban pedig a 10 pontot is elérte a differencia. Innen azonban a Mystics a félidőig egy 16-4-es sorozattal 45-43-ra fordított.

A harmadik negyedben már 7 ponttal meglépett a Mystics, de a Las Vegas nem engedte el a meccset. Egy 15-7-es futás eremdényeként a játákrész végén 68-67-nél újra előrébb jártak a hazaiak. A záró szakasz fej-fej melletti kiegyenlített játékot hozott. Döntő pillanatokban a Washington bizonyult pontosabbnak, a klasszis játékosok a Mystics-nél választottak higgadtabb, jobb megoldásokat. A csapatuk 26 pontjából 21-et ebben a 10 percben Elena Delle Donne és Emma Meesseman jegyzett.

Az Aces előtt nyílt egy esély a hajrában: 3.4 másodperc volt hátra, amikor Dearica Hamby triplával egyenlíthetett volna. A dobása azonban nem ért célt. A végeredményt Natasha Cloud büntetője alakította ki. A Washington Mystics, az Aluinvent DVTK-hoz érkező Shatori Walker-Kimbrough-val a soraiban, 94-90-es sikerrel zárta le az elődöntőt. A vasárnap magyar idő szerint 21 órakor kezdődő fináléban a Connecticut Sun lesz az ellenfelük. Az egyik fél harmadik sikeréig tartó párharcban az első kettő és szükség esetén a sorsdöntő ötödik meccset rendezi a Mystics.

Eredmény

Las Vegas Aces – Washington Mystics 90-94 (26-17, 17-28, 25-22, 22-27)

Az egyik fél harmadik győzelméig tartó párharc végeredménye 3-1 a Washington Mystics javára.

Hirdetés