Hirdetés
Archivum

Döntõs és feljutó a magyar U16-os válogatott:

:

Hirdetés

Hatalmas siker! A magyar U16-os válogatott a B-divíziós EB-n vasárnap este döntõt játszik. A mieink az elõdöntõben Pap Regina ihletett játékának köszönhetõen magabiztosan verték az angolokat.

Ismét a jó kezdés teremtette meg a siker alapját. Szabó Fanni és Pap Regina bravúros megoldásaival már az elsõ negyedben állandósult a 7 pontos különbség a két együttes között. A második negyedben a 7 pontból, kétszámjegyû differencia lett. Csutorás duplája után 33 – 20-as állás mellett fordultak az együttesek. A harmadik negyedet egy 6-0-s futással indította a magyar csapat, így egy ponton már 39-20-ra vezettünk.

A magyar hölgykoszorú a biztos elõny tudatában sem állt vissza, Szabó Fanni triplája után a harmadik periódus vége elõtt 48-24-re léptünk el ellenfelünktõl. A folytatásban már csak az elõnyt kellett õrizni, ezt pedig remekül csináltuk. A többet kockáztató angolok már csak faragni tudtak a hátrányukon, a vége 65-50 lett. A csapat a sikerével kiharcolta, hogy jövõre az A-divízióban szerepelhessen Magyarország ebben a korosztályban.

A gyõztes magyar együttesbõl Pap Regina bizonyult a legeredményesebbnek 20 pontjával, de ki kell emelni a 16 egységig jutó Szabó Fannit is.

A tornán Magyarország – Szlovákia finálét rendeznek.

Eredmények

Elõdöntõk
Magyarország – Anglia 65 – 50
Portugália Szlovákia 53 – 62

Döntõ
augusztus 22., vasárnap
Magyarország – Szlovákia 21:00

Hirdetés