Hirdetés
Archivum

Döntõs Voironban a 3×3-as válogatott:

:

Hirdetés

Ponterõs teljesítménnyel a magyar válogatott 21-13-ra legyõzte Romániát a Voironban zajló 3×3-as nemzetközi torna elõdöntõjében. Ezzel a mieink bejutottak a fináléba, ahol Ukrajna lesz az ellenfél 17 óra 20 perctõl.

Az esõhelyszínen, a helyi sportcsarnokban bonyolítják le a voiron-i torna szombati, záró játéknapját. A Cyesha Goree, Medgyessy Dóra, Papp Klaudia, Theodoreán Alexandra összeállítású válogatottunkra az elõdöntõben a Gabriela Marginean és Sonia Ursu nevével fémjelzett román csapat várt, amely a két versenyzõ együttesük közül az erõsebb itt Voironban. A mérkõzés elején Medgyessy találatával kerültünk elõnybe, majd Goree is eredményesnek bizonyult. Innen 3-2-re fordított riválisunk, de Goree két gyors találatával, Papp villanásával és Medgyessy tempójával 6-3-ra újra magunkhoz ragadtuk a kezdeményezést az elsõ játékmegszakításig. Visszatérve a találkozóra Medgyessy büntetõjével pedig tovább nõtt az elõnyük.

A találkozó középsõ szakasza két fordulatot hozott. Elõbb a románok jöttek vissza 7-7-re. Lélektanilag legjobbkor talált be Goree, majd Theodoreán duplája 10-7-es elõnyt hozott. Erre azonnal válaszolt ellenfelünk, de Papp is megvillant távolról. Állandósulni látszott a 3 pontos differencia. Nem nézett ki jól, ahogy egy ütközés után Papp beverte a fejét, de szerencsére rövid pihenõt követõen tudta folytatni a játékot. A második megszakításig Goree révén 13-9-re mentünk. A szusszanásnyi pihenõt követõen is remekelt a nagy kedvvel játszó Goree, háromszor is betalált. 16-11-nél már esély nyílt arra, hogy a 10 perces játékidõ elõtt lezárjuk a meccset. Papp módosította 17-12-re az állást, majd jött Medgyessy, Goree és végül 36 másodperccel a vége elõtt Theodoreán, akinek a duplájával 21-13-ra nyertünk.

A Világbajnokságra készülõ válogatottunk 17 óra 20 perctõl Ukrajnával döntõt vív Voironban. Gratulálunk!

Hirdetés