Hirdetés
Archivum

Döntõt játszik a 3×3-as válogatott Moszkvában, élõben nézhetõ a finálé:

:

Hirdetés

Ahogy arról korábban már beszámoltunk, a magyar 3×3-as válogatott Medgyessy Dóra, Theodoreán Alexandra, Ruják Nóra, Bozóki Bettina összeállításában egy rangos moszkvai tornán szerepel. A magyar lányok remek játékkal bejutottak a döntõbe, mely az alábbiakban élõképes közvetítésben is látható az orosz fõvárosból.

A hét eleji – helyi viszonyokhoz képest különösen – nyárias idõjárás után a Tinkoff Moscow Challenger hétvégéjére elromlott az idõ Moszkvában. Ez az egyik legnagyobb 3×3-as rendezvény Oroszországban, látványos körítéssel és tartalmas kísérõ programokkal. Elõször iktattak a menetrendbe nõi tornát, melyre a helyi gárdák és a magyar válogatott mellett egy-egy cseh, fehérorosz és lett alakulat kapott meghívást. A kilenc gárdát három hármas csoportba sorolták.

A válogatottunk az „A” jelû trióba került egy orosz riválissal és a Fehéroroszországból érkezõ együttessel. Magyar idõ szerint a kora délutáni órákban lejátszott két csoportmeccset magabiztosan nyerték a mienk az esõs, szeles, hûvös idõ ellenére. A nyitó meccsen a minszki riválist 21-9-re sikerült legyõzni, majd jött egy keményebb találkozó az orosz Carnivores (Ragadazók) elnevezéssel induló gárda ellen. Ekkor végül 18-6-os gyõzelmet aratott válogatottunk.

Az elõdöntõben a „What is thizzz” elnevezésû alakulat volt az ellenfél. Õk a csoportkörbõl a lett válogatott legyõzésével kvalifikálták magukat az elõdöntõbe. A magyar válogatott annak ellenére remekül kezdett, hogy az elsõ percben Theodoreán Alexandra bokasérülést szenvedett és már nem tudott visszatérni a pályára. A lányok négy perc alatt 11-2-re léptek el és a meccset végig kézben tartva 21-8-as sikert arattak. A döntõben az ellenfél az orosz válogatott lesz, akik hasonlóan magabiztosan menetelve nyerték a találkozóikat.

A finálé magyar idõ szerint nagyjából 18 órától az alábbiakban élõképes közvetítés formájában követhetõ:

Hirdetés