Hirdetés
Archivum

Döntõt játszik Andorrában a 3×3-as válogatott:

:

Hirdetés

A magyar válogatott 17-12-re legyõzte Olaszországot az Andorrában zajló 3×3-as Eb-selejtezõtorna elõdöntõjében. A magyar csapat 17 óra 50 perctõl Svájccal mérkõzik a fináléban.

Úgy futottak ki a csapatok a pályára, hogy már mindkét együttes kvalifikálta magát az Európa-bajnokségra. A két csapat a Világbajnokságon negyeddöntõt vívott. Egy szervezett, harcos riválist ismerhettünk meg az olaszokban. Theodoreán Alexandra duplája vezette fel a meccset, majd Bozóki Bettina is betalált. Theodoreán újabb villanása után pedig már 4-1-re vezettek a magyar lányok. A folytatásban az olaszok 4-4-nél egyenlítettek, de a vezetést nem tudták átvenni. Bozóki 1+1-es megoldásával 6-4-re léptünk el, majd Theodoreán passzából Medgyessy Dóra értékesített egy tiszta helyzetet, amivel már 7-4-re vezettünk. A palánk alatt történt egy nagy ütközés, mely során az olaszoknál bokasérülés miatt kivált az egyik játékosuk.

A kis kényszerszünetet követõen Theodoreán talált be, így a mérkõzés felénél 8-4-es állásnál kétszer annyi pontunk volt, mint a riválisunknak. A folytatásban Medgyessy növelte az elõnyt, Süle duplája pedig 12-6-os magyar vezetést eredményezett. Összességében kézben volt a meccs, még azt is elbírta válogatottunk, hogy Theodoreán kezét ápolni kellett egy rövid ideig. Az olaszok hatalmas küzdõk és csere nélkül is 12-9-re visszajöttek, amikor Süle ismét betalált távolról. Az utolsó két percnek 14-9-rõl vághattak neki a csapatok. Riválisunk nagy hajrába kezdett és egészen 14-12-ig kapaszkodtak fel. Még az utolsó percben is volt labdájuk az egyenlítéshez az olaszoknak. A döntést végül fél perccel a vége elõtt Medgyessy duplája hozta el. A 17-12-es végeredményt pedig Bozóki Bettina alakította ki.

A torna döntõjében Svájc lesz az ellenfelünk, akik a Világbajnokságon a 6. helyen zártak. A negyeddöntõben Ukrajnától szenvedtek vereséget.

Eredmény
Magyarország – Olaszország 17-12

Hirdetés