Hirdetés
Archivum

Döntõt vívott az U23-as Nemzetek Ligájának elsõ fordulójában a magyar 3×3-as válogatott:

:

Hirdetés

Vasárnap a csehországi Podebrady adott otthont az idei évadban életre hívott 3×3-as versenysorozat az U23-as Nemzetek Ligája nyitányának. A magyar válogatott három mérkõzést megnyerve a döntõig menetelt.

A sorozat elsõ állomásán hat csapat vett részt, köztük a magyar U23-as válogatott Böröndy Vivien, Kovács Luca Vanessza, Suppán Anna és Szabó Dóra összeállításban. A magyar lányok a B-csoportban szerepeltek a szlovák U18-as válogatott és Hollandia mellett. A játéknapot esõs idõjárás árnyékolta be, így a finálét már egy sportcsarnokban kellett befejezni.

A csoportmeccsek közül a magyar lányok a szlovák U18-as válogatott ellen kezdtek és 21-5-ös gyõzelmet arattak. A mérkõzés elején két perc alatt 5-0-ra léptek el a mieink és a játékidõ vége elõtt elérte a csapat a 21 pontot. A második csoportmeccsre Hollandia ellen került sor. Itt már biztos volt, hogy mindkét együttes bejut az elõdöntõbe. A tét a csoportelsõség és ezzel együtt a másik ágról az erõs hazai gárda, a cseh válogatott elkerülése volt. Nagy csatában 16-14-es magyar siker született. Az utolsó fél percbe 14-14-rõl érkeztek a felek, de sikerült megszerezni a gyõzelmet.

Az elõdöntõben az A-csoport másik helyezettje, Uganda jött ellenfélként. A találkozó elején még 3-1-es elõnyben volt Uganda, de ezt követõen gyorsan fordított a magyar válogatott. Ismét sikerült elérni a 21 pontot még a 10 perces játékidõ vége elõtt, így magabiztos 21-10-es sikerrel lépett a fináléba a csapat. Itt ismét Hollandia volt az ellenfél, akik a házigazda cseheket búcsúztatták.

A döntõ során jól kezdett a magyar csapat, 3 perc elteltével 6-2 állt az eredményjelzõn. Ezt követõen ugyan felzárkózott Hollandia. A folytatásban viszont 10-7-nél és 13-10-nél is sikerült 3 pontos elõnyre szert venni. A mérkõzésbõl 2 perc 10 másodperc volt hátra, amikor esõ miatt félbe kellett szakítani az összecsapást. Végül a póthelyszínen zárta le a finálét a két együttes. Itt a hollandok megfordították a mérkõzést, 15-13-as gyõzelmet arattak.

Az újonnan életre hívott U23-as Nemzetek Ligájáról ITT írtunk részletesen.

Hirdetés