Hirdetés
3x3

Döntött a FIBA a nyári 3×3-as eseményekről:

:

Hirdetés

A FIBA határozott a 3×3-as szakág nyári versenynaptárának több pontjáról – olvasható a szervezet hivatalos honlapján megjelent közleményben. Az előzetes egyeztetéseknek megfelelően augusztusig nem lesznek nagy tornák, utána, ha minden a tervek szerint alakul, több eseményt még meg tudnak tartani.

Magyar szempontból az egyik legfontosabb, hogy hivatalosan is 2021-re halasztották a 3×3-as olimpiai selejtező-tornákat. Így az első 20 csapatos seregszemlét, illetve a Budapestre tervezett második, hatos tornát.

A 2020-as évadra kiírt események közül törölték a felnőttek versenyrendszeréből a kontinenstornák selejtezőit. Ennek megfelelően azt a tel-avivi eseményt is, melyen a magyar válogatott szerepelt volna.

Korosztályos szinten az U23-as Nemzetek Ligáját, illetve az U17-es kontinenstornákat és azok selejtezőit is törölte a nemzetközi szövetség. A férfi szakágból pedig négy WorldTour eseményt (Prága, Lausanne, Los Angeles, Nanking) vettek ki a 2020-as naptárból.

A tervezett 2020-as események közül jelen pillanatban még naptárban vannak a további World Tour és Challenger versenyek, az augusztus második felétől meghirdetett FIBA 3×3 Women’s Series tornák, a kontinenstornák, így az Európa-bajnokság is, illetve az U23-as és az U18-as világbajnokságok. Az U18-as seregszemlének Debrecen adna otthont. A FIBA közleménye utalást tesz arra, hogy ezeket akár 2021. januárjának végéig le lehet bonyolítani adott esetben.

A frissített naptár a hivatalos felületeken IDE KATTINTVA, illetve FIBA Play 3×3 honlapon ITT lesz elérhető a közeljövőben.

Fotó: FIBA.Basketball

Hirdetés