Hirdetés
Európa

Döntöttek a 2021-es korosztályos Európa-bajnokságok helyszíneiről, időpontjáról:

:

Hirdetés

Kedden ülésezett a FIBA Europe Board, melyen tárgyaltak a nemzetközi kupasorozatok mellett a 2021. évi korosztályos Európa-bajnokságok helyszíneiről, illetve időpontjáról.

A világjárvány miatt 2020 nyarán egyetlen korosztályos kontinenstornát sem tudtak megrendezni. Minden idei házigazda opciós lehetőséget kapott arra, hogy jövőre fogadhassa a mezőnyt. Ezzel a többség élt is, azonban a női tornákat nézve az U20-as “A” és “B” divíziós Európa-bajnokságokra új pályázatot írnak ki és majd novemberben döntenek a házigazdákról. Ez azt jelenti, hogy hazánk nem élt a soproni helyszínre a 2021-es opcióval.

A magyar érdekeltségű női kontinenstornákat nézve 2021-ben az U20-as A-divíziós Európa-bajnokságot július 3. és 11. között rendezik meg. Az U18-as A-divíziós Európa-bajnokságra, melynek a görögországi Heraklion ad otthont, július 24. és augusztus 1. között kerül sor. Az U16-os A-divíziós kontinenstorna, melynek a helyszíne a portugáliai Matosinhos lesz, augusztus 6. és 14. között szerepel a naptárban.

Fotó: FIBA.Basketball

Hirdetés