Hirdetés
Európa

Döntöttek a román bajnokság következő kiírásáról:

:

Hirdetés

A Román Kosárlabda Szövetség elfogadta a következő szezon lebonyolítására vonatkozó terveket. A Sepsi-SIC a hivatalos felületein az alábbiak szerint számolt a döntésről:

Román Kosárlabda Szövetség közölte, változik a 2020–2021. évi női kosárlabda Nemzeti Liga lebonyolítási rendszere. Ezúttal nem lesz több értékcsoport, visszatérnek a hagyományos lebonyolításhoz, vagyis az alapszakaszban egyetlen csoportban zajlanak a mérkőzések, majd felső- és alsóházi rájátszás következik. A negyeddöntőben, az elődöntőben és a döntőben három nyert mérkőzésig játszanak, ellenben a kisdöntőben, az 5–8. helyekért kiírt párharcokban és a playoutban két győzelemig tart a küzdelem.

A Román Kupában a négyes döntőt megelőzően két fordulót rendeznének. A berekesztett 2019–2020. évi bajnokság első és második helyezettje csak a második körben kapcsolódik be. A bajnokság várhatóan október 3-án kezdődik, és 2021. május 15-én zárul, abban az esetben, ha 14 csapatos lesz a pontvadászat. A kupasorozat október 7-én vagy 14-én rajtolna, a négyes döntőre (Final Four) 2021. február 27-én és 28-án kerülne sor.

A tervek szerint a következő idényben indítanának másodosztályú küzdelmet, ami a korábbi évekhez hasonlóan 1. Liga néven futna, valamint a szövetség a streetball-bajnokságban (3×3) nem kötelezi a csapatok részvételét.

Várhatóan augusztus 25-én sorsolnak a bajnokságban és a Román Kupában is. Továbbra is érvényben lesz az a szabály, amely szerint két romániai játékosnak folyamatosan pályán kell lennie, ezek közül az egyik mindenképp huszonhárom év alatti. Az előző idénnyel ellentétben ezúttal a csapatok három Európán kívüli játékost igazolhatnak – olvasható a sepsiszentgyörgyi klub tájékoztatója.

Hirdetés