Hirdetés
Archivum

Douglas triplái sorsdöntõnek bizonyultak:

:

Hirdetés

Kiélezett találkozót vívott egymással a Rivas Ecopolis és a Valencia a Spanyol Bajnokság 11. fordulójának rangadóján. A 63-67-es végeredményt és valenciai gyõzelmet hozó összecsapáson Katie Douglas remekelése döntött. Az amerikai klasszis a kiélezett záró negyedben egymaga 9 pontot szerzett.

Hosszú hétvégéjük van a spanyoloknak, mivel az Alkotmány Napja miatt december 6., hétfõ munkaszüneti nap. Az ünnepnek köszönhetõen a megszokott szombati fordulót is megnyújtották, így vasárnap délre került a Rivas Ecopolis és Valencia csúcsrangadója. Szerencsére a légi irányítók vadsztrájkja nem érintette a találkozót, így a meghirdetett idõpontban feldobhatták a labdát.

A Rivas Ecopolis szempontjából nem indult hízelgõen a találkozó, pillanatok alatt 0-7-re elment a Valencia. Az egész mérkõzésen aktív Cruz-Valdemoro duó azonban nem hagyta, hogy idõ elõtt eldõljön az összecsapás, helyenként bravúros találataik után 11-7-re fordítottak a madridiak. A fordulatos és feszült kezdést követõen lehiggadtak a csapatok, így 18-16-os állás mellett érkezett el az elsõ kisszünet. A második szakasz egyértelmûen a valenciáé volt, Palau és Brunson vezetésével fokozatosan ellépett a címvédõ. A szünetben 29-36 állt az eredményjelzõn.

A harmadik negyedre úgy futottak ki a hölgyek, hogy a vendégek akár el is dönthetik a mérkõzés sorsát. Ez elmaradt, sõt Cruz és Bonner parádéjának köszönhetõen 36-38-ra olvadt a differencia. Már-már az egyenlítésrõl álmodozhattak Madridban, amikor elkezdtek beesni Palau és Fernández triplái, így az etap vége elõtt nem sokkal 39-49-nél újra eltávolodni látszódott a Valencia.

A 45-51-rõl induló negyedik felvonásban egy bátrabb Rivas Ecopolist láthatott a publikum. Ismét Bonner és Cruz villogtak, a különbség pedig 53-56-ra olvadt. Ennél sokkal közelebb azonban nem kerültek a hazaiak, az elsõ három negyedben a mezõnyben teljesen eltûnõ Katie Douglas ugyanis triplákkal jelezte, hogy a pályán van. Az utolsó percbe 61-63-as vendég vezetéssel érkeztek a csapatok, de egy újabb Douglas hármas minden nyitott kérdést lezárt. A vége 63-67 lett.

Eredmény

Rivas Ecopolis – Ciudad Ros Casares Valencia 63-67

További eredmények

PERFUMERIAS AVENIDA – CADI LA SEU D´URGELL 93-66
HONDARRIBIA – IRÚN – UNB OBENASA NAVARRA 69-77
MANN FILTER ZARAGOZA – C.B. OLESA 82-60
RC CELTA INDEPO – GRAN CANARIA 2014 LA CAJA DE CANARIAS 62-65

Hirdetés