Hirdetés
Archivum

Drámai csata után elõdöntõben a 3×3-as VB-n:

:

Hirdetés

Elõdöntõt vív a 2019-es 3×3-as Világbajnokságon a magyar válogatott. A mieink hosszabbítás után Medgyessy Dóra döntõ duplájával 19-18-ra gyõzték le Spanyolországot.

A nap folyamán három negyeddöntõ már lezajlott Amszterdamban. Azt már tudtuk, hogy a felsõ ágon Kína – Ausztrália párharc lesz a négy közé jutásért, illetve az is eldõlt, hogy a spanyol – magyar csatából továbbjutó Franciaországgal mérkõzik. Goree révén gyorsan vezetést szereztünk, de erre azonnal válaszoltak a spanyolok. Az elsõ perceket pontszegény játék jellemezte. Theodoreán és Goree révén 3-1-re léptünk el, míg az elsõ játékmegszakításig erre válaszul egy spanyol találat érkezett.

Miután a rövid pihenõt követõen 3-2-rõl visszatértek a csapatok a pályára, igazi tûzijáték kerekedett. Elõbb egyenlítettek a spanyolok, majd Medgyessy szerzett azzal a lendülettel egy duplát. Erre azonban rögtön felelt a csoportkör legeredményesebbje Cuevas. A középsõ szakaszban összességében mégis a mieink mutattak többet. Papp gyönyörû átadásából Theodoreán, majd Goree növelte a differenciát. Theodoreán újabb találata már 8-5-ös vezetést hozott, sõt 4 és fél perccel a vége elõtt Goree duplájával 10-6-ra mentünk.

Lélektanilag nem jött jól, hogy még a játékmegszakítás elõbb egy tempóval és egy távolival 10-9-re visszajöttek a spanyolok. Ez rá is nyomta a bélyegét a folytatásra. Visszatérve ugyanis egy duplából a vezetést is átvették. Goree révén egyenlítettünk, de a rendes játékidõ utolsó két és fél percéhez érve ellépett 14-11-re a riválisunk. Theodoreán szép betöréssel szakította meg rossz sorozatunkat. Az utolsó két percbe 15-12-rõl fordultunk. Papp betörésbõl értékesített ziccere hozta fel 15-13-ra a mieinket, majd jött egy duplából is eredményesnek bizonyult, így 15-15-nél már döntetlen állást regisztrálhattunk.

Alig, több mint 50 másodperc lehetett hátra a rendkívül kiélezett találkozóból, amikor még mindig 15-15 állt az eredményjelzõn. Innen a spanyolok szereztek vezetést, de Goree büntetõjével egyenlítettünk. Sõt, a gyõzelem felé is megnyílt az út. Nyolc másodperc volt vissza, amikor Goree nagyon harcosan a palánk alatt remek helyzetet alakított ki magának és a kísérlete célt ért. 17-16-ra vezettünk! A dudaszó pillanatában viszont egyenlítettek a spanyolok.

Jöhetett a ráadás, ahol riválisunk igyekezett ezt a lélektani pillanatot megfogni és a vezetést megszerezték. Innentõl kezdve a duplában bízhattunk, ha nem akartunk labdát adni a spanyoloknak a gyõzelemhez. Egy ziccer lehetõségük így is akadt, ami kimaradt. Ezt követõen azonban jött Medgyessy Dóra és a többi már történelem: meccsnyerõ duplája és az extázis ITT látható.

Gratulálunk! Vasárnap 14 óra 40 perctõl Franciaországgal mérkõzünk az elõdöntõben.

Eredmény

Spanyolország – Magyarország 18-19

Pontszerzõink: Goree 8, Medgyessy 4, Theodoreán 4, Papp 3.

Statisztika

Hirdetés