Hirdetés
Archivum

Drámai csatában a PEAC jutott a döntõbe:

:

Hirdetés

A PEAC-Pécs az elõdöntõ sorsdöntõ harmadik mérkõzésén 56-55-ös gyõzelmet aratott Sopronban és ezzel bejutott a fináléba. A szerdán kezdõdõ bajnoki döntõben a két pécsi csapat méri össze az erejét.

A hatalmas izgalmakat hozó pénteki összecsapás után tértek vissza a csapatok a sorsdöntõ harmadik találkozóra Sopronba. Bár foghíjas volt a lelátó, de kiváló hangulat fogadta a feleket. Mindkét szurkolótábor pontosan tudta, hogy az egész szezont meghatározhatja ez az este. Krnjic és a pénteki meccsen extrát nyújtó Simon két gyors találatával 4-0-ra vezetett a címvédõ. A válasz a másik pénteki fõszereplõtõl Raksányitól érkezett egy tripla formájában. A következõ percekben a házigazda került fölénybe, elsõsorban a játékot sérülten vállaló Sara Krnjic remekelt. 15-9-re ellépett Igor Polenek együttese. A PEAC Jovanovic 2+1-es helyzetével kezdte meg a felzárkózást, ami összességében egy 12-0-s roham elsõ megmozdulása volt. Nagyot fordult a mérkõzés képe, így 18-15-nél már soproni idõkérés miatt állt a játék. A félidõ hajrájában Jovanovic és Fegyverneky büntetõi alakították ki a 21-17-es állást. Az elsõ 10 perc 13 faultot hozott, mely során hazai oldalon Fegyverneky és Ciglar, a pécsieknél Bishop állt két hibával.

A második negyedben õrizte elõnyét a PEAC. Reid találata után már 7 egység volt a differencia, majd Simon triplájával és Ciglar, illetve Hawkins dupláival 26-24-re felzárkózott a Sopron. Az egyenlítésért is támadhatott a házigazda, de a lehetõség kimaradt, míg a pécsieknél Nagy-Bujdosó hármasa bizonyult pontosnak. A negyed közepéhez érkezve Ciglar ütötte be harmadik faultját a betörõ Reid-en. Ennek eredménye két pécsi büntetõ lett, majd Raksányi is megvillant. 33-26-nál Igor Polenek kért idõt. Zónára váltott a Sopron, melyhez a következõ három-négy akciónál nem tudtak alkalmazkodni a pécsiek. Ennek eredménye 33-30-as felzárkózás lett. A félidõ utolsó perce azonban a PEAC-nak sikerült jobban, két akciónál is remekül járt a labda baranyai oldalon és ebbõl két tripla született.

A 39-30-ról induló harmadik negyed elején Raksányi 10 pont fölé növelte a pécsi elõnyt. Egy pontszegény szakaszt láthattunk, mely során 43-30-nál sokáig befagyott az eredményjelzõ. Öt perc játék után 4-0 volt ez a negyed a PEAC javára. Ekkor mindkét oldalon sok hiba jellemezte a játékot, de minden soproni találat nélkül eltelt perc a PEAC-ot vitte közelebb a céljaihoz. Végül Hawkins törte meg a hazai kosárcsendet. Az amerikai légiós 7 pontot szerzett 4 perc leforgása alatt. Krnjic büntetõje után pedig 45-38-ra kapaszkodott fel a Sopron. A dudaszó pillanatában Abby Bishop alakította 47-38-ra az állást.

A negyedik negyed elején nagy hajrába kezdett a Sopron. A szezon legjobb játékát produkáló Krnjic két találata, Simon Zsófi triplája és végül Hawkins ziccere 47-47-nél egyenlítést ért. Már-már az egykori legendás csaták hangulata uralkodott a lelátón. Lélektani elõnybe került a címvédõ, de ezt nem tudta pontokban is elõnyre váltani. Raksányi triplája 50-47-nél ismét pécsi vezetést eredményezett. Ezt követõen jött a párharc második videóbírós jelenete. Krnjic duplájánál a pénteki szituációhoz hasonlóan ismét a PEAC élt jól ezzel a lehetõséggel. A találat ugyanis idõn túl esett. A játékmegszakítás szusszanásnyi szünetet jelentett a szemmel láthatóan végtelenül fáradt csapatok számára. Pécsi akcióval folytatódott a mérkõzés, ahol Fûrész Dia értékesített egy triplát 53-47-re módosítva az eredményt.

Az utolsó két percbe érkezve Sara Krnjic volt ismét a fõszereplõ. Elõbb egy könnyû helyzetet értékesített, majd nagyon rutinosan harcolt ki faultot, melybõl szintén nem hibázott. A következõ akciónál nem tudtak helyzetet kialakítani a pécsiek. Egy másodpercük maradt, amikor Zeljko Djokic idõt kért. A figura korábbi mérkõzésekrõl már ismert volt. Bishop kapta volna a labdát a palánk alatt, de ezúttal túl magasnak bizonyult a bedobás. Az egyenlítésért támadt a Sopron és Fegyverneky Zsófi betörésbõl egyenlített is, majd Bishop támadóhibája után ismét Fegyverneky villant. Az elsõ negyedet követõen megint elõrébb járt a Sopron. A PEAC vezette 40 másodperccel a lefújás elõtt a támadását. Még csak egy soproni csapathiba állt az eredményjelzõn, így nem véletlen, hogy apró faultok érkeztek hazai részrõl. Az utolsó pécsi tripla Raksányi Krisztinára jött ki, aki ezúttal sem hibázott. A baranyai megyeszékhelyen egy új hõs született ebben a párharcban. 20 másodperce maradt a Sopronnak a mérkõzés megfordítására. Fegyverneky Zsófira jött ki egy triplalehetõség, de a dobása nem ért célt.

A PEAC megérdemelten vívta a döntõbeli szereplés jogát. Mentálisan a második és a harmadik mérkõzés végjátékában is erõsebb volt Zeljko Djokic együttese. Az ezúttal 17 pontig jutó Raksányi Krisztina személyében pedig mindkét találkozón érkezett egy extra teljesítmény. Soproni oldalon a sors fintora, hogy az egész szezonban sokat bírált Sara Krnjic akkor nyújtotta legjobb teljesítményét és ért el tripla-duplát, amikor csapata elbukta a bajnoki finálé lehetõségét.

Eredmény
UNIQA EUROLEASING SOPRON – PEAC PÉCS 55-56 (17-22, 13-17, 8-8, 17-9)
Az egyik fél második gyõzelméig tartó párharc végeredménye 2-1 a PEAC-Pécs javára.

Hirdetés