Hirdetés
3x3

Drámai csatában csúsztúnk le az első 3×3-as olimpiai esélyről

Magyarország - Azerbajdzsán 19-21

FIBA 3x3 Universality Olympic Qualifying Tournament 1 2024 / elődöntő
Hong Kong
Játékvezetők: Najib CHAJIDDINE, Dorothy OKATCH

Magyarország: Papp Dia 2, Szabó Fanni 4, Beatrice Mompremier 10, Böröndy Vivi 3.

Azerbajdzsán : Tiffany Hayes 8, Alexandra Mollenhauer 8, Dina Ulyanova 5, Marcedes Walker-.

Fotó: Girgász Péter / MKOSZ

Hirdetés

A hongkongi 3×3-as olimpiai selejtezőn kikapott az elődöntőben a magyar válogatott. A Beatrice Mompremier, Böröndy Vivi, Papp Dia, Szabó Fanni összeállítású nemzeti csapatunk 21-19-re kikapott Azerbajdzsántól, így számunkra véget ért a hongkongi torna. Nincs veszve az olimpiai álom, május 16-19. között hazai közönség előtt Debrecenben lesz még lehetőségünk a kijutásra.

Azerbajdzsán a B csoport második helyén zárta a csoportkört, egyedül Hollandiától kaptak ki.
Hayes 1+1-es megoldásával kezdődött a mérkőzés, de Mompremier ziccerével mi is hamar felkerültünk az eredményjelzőre (1-2). Egyelőre Hayes vitte előre az azeri csapatot (2-4). Szabó triplájával egyenlítettünk, 4-4. Mollenhauer is betalált kintről, de Böröndy gyorsan szerzett is nekünk egy kosarat, így nem tudott ellépni ellenfelünk (5-6).

Mompremier lepattanóból szerzett ziccert, de Mollenhauer ismét megvillant egymás után kétszer kintről, 6-10. Azeri ziccere Böröndy triplával válaszolt, 8-11. Szép játékból szereztünk könnyű kosarat, és egy jó védekezés után Szabó hárompontosával utolértük ellenfelünket, 11-11. Mompremier büntetőt harcolt ki, amit értékesített, így átvettük a vezetést (12-11).

Sportszerűtlen hibát vétettünk, így a kisebb szünet után Hayes dobhatott kettőt, amiből csak a másodikat dobta be, 12-12. Szép összjáték volt azeri oldalon, de nem sokáig vezettek, Mompremiert faultolták dobás közben, így 2 pontot szerzett és 14-13 lett az állás. Hayes is betalált a triplán kívülről, de Mompremier ismét jól verte meg védőjét a palánk alatt, 15-15. Mollenhauer továbbra is jól dobott, 2 ponttal elment Azerbajdzsán, de gyors kosárral tartottuk a lépést (16-17). Összeszedtük a hetedik hibánkat is, így két büntetőt dobhatott Hayes, 16-19. Papp Dia dobott hatalmas triplát (18-19), de kaptunk is egy ziccert, így az azeriek 1 pontra voltak a győzelemtől, 18-20. Mompermier állhatott a vonalra, aki csak a második dobást értékesítette (19-20). 18 másodperc volt vissza, és Azerbajdzsán megszerezte a győztes kosarat, így 19-21-re elveszítettük a mérkőzést.

Hirdetés