Hirdetés
3x3

Drámai csatában hosszabbítás után győzelem Németország ellen

Németország - Magyarország 17-18 h. u.

FIBA 3x3 U23 World Cup 2022
Bukarest, Metropolitan Circus

Németország: Marie Reichert 8, Laura Zolper 4, Victoria Poros 3, Amelie Kröner 2.

Magyarország: Pusztai Petra 6, Tóth Franka 6, Tenyér Zsófia 3, Tóth Orsolya 3.

Hirdetés

Második mérkőzését is megnyerte a magyar válogatott az U23-as 3×3-as világbajnokságon. A mieink hosszabbítást követően 18-17-re múlták felül Németországot.

A mérkőzés elején a németek kerültek kisebb lépéselőnybe, de Tóth Franka két pontjával és Tenyér Zsófia büntetőjével 3-3-nál egyenlítettünk. Ezt követően ismét a németek szereztek vezetést, de Tóth Franka révén megint egyenlítettünk, így az első megszakítás 4-4-ről érkezett el.

Visszatérve a pályára, ismét a németek ragadták magukhoz a kezdeményezést, de Tenyér Zsófi duplája 6-5-nél először hozott vezetést a mieinknek. A folytatásban Tóth Orsi és Tóth Franka találataival őrizte előnyét válogatottunk. Sőt, 9-7-nél két ponttal is sikerült elszakadni. Erről az állásról érkezett el a második megszakítás.

A németek 9-9-nél egyenlítettek, de Tóth Orsi ismét vezetéshez juttatta a csapatunkat. 10-10 után az ekkor már 6. pontját szerző Tóth Franka tette meg ugyanezt. A folytatásban Pusztai Petra 12-10-re alakította az eredményt. Innen a németek vették át az irányítást. 13-12-re és 14-13-ra is vezetett riválisunk, de az extázisban játszó Pusztai Petra remek villanásokkal mindkét alkalommal egyenlített.

Az utolsó fél percbe 14-14-ről érkeztünk. Egy fault után a németek két büntetőt dobhattak és mind a kettő célt ért. 20 másodpercünk maradt az egyenlítésre és végül hat másodperccel a vége előtt Pusztai Petra egy extra duplájával 16-16-nál utolértük a riválisunkat. Jöhetett a hosszabbítás!

A hosszabbítást a magyar válogatott kezdte és Pusztai Petra 17-16-os előnyhöz juttatta a mieinket. Erre gyorsan válaszoltak a németek. Tóth Franka azonban a következő támadásból büntetőt harcolt ki. Ha értékesíti, akkor megnyerjük a meccset. A labda azonban leperdült a gyűrűről. Támadtak a németek a győzelemért. Jó ritmusban harcolt ki egy támadót Tenyér Zsófi. Jöhettek a magyar lányok és végül Tóth Orsi egy remek betörés után megszerezte a győzelmet a mieinknek.

Hirdetés