Hirdetés
Archivum

Drámai csatában szerzett elõnyt az olasz döntõben a Schio:

:

Hirdetés

Kedden este megkezdõdött az egyik fél harmadik gyõzelméig tartó bajnoki döntõ párharc Olaszországban. A Schio 57-56-os gyõzelmet aratott a Lucca otthonában és ezzel 1-0-ra vezet a párharcban. A második mérkõzést szintén a Lucca csarnokában csütörtök este rendezik.

Rendkívül feszült összecsapást láthatott a telt háznyi publikum. A két csapat az elsõ negyedben még fej-fej mellett haladt, majd a 14-12-rõl induló második etaptól kezdve a Schio akarata érvényesült. Gyorsan nõtt a címvédõ elõnye és a félidõben már 31-22-re vezettek. A Lucca gyengén dobott, 30 mezõnykísérletükbõl mindössze 7 talált utat a gyûrûbe, hátrányban voltak a lepattanókban és nem tudták az indulataikat sem kordában tartani. Teátrális jelenetek, reklamálások jellemezték a megmozdulásaikat. Harmon egy idõn túli dupláját követõen például olyan hevesen kérte számon a játékvezetõket a hazai kispad a (TV-közvetítés alapján teljesen alaptalanul), hogy technikait kaptak és ebbõl is növelte elõnyét a riválisuk.

A harmadik negyedben sem változott a játék képe. A differencia stabilan 10 pont felett maradt, a játékrész végén 51-37-es elõnyben volt a Schio. A záró szakasz elején Ress duplája után 53-37-nél alakult ki a legnagyobb különbség. A folytatásban azonban hatalmasat fordult a világ. A Schio-nál a magabiztos elõny tudatában csökkent a koncentráció, eladtak labdákat és ezekbõl könnyû pontokat tudott szerezni a Lucca. Egyre közelebb kerültek a hazaiak és 17 másodperccel a lefújás elõtt Dotto 56-55-nél fordított. A Lucca azonban mégsem nyerte meg a meccset, hiszen a következõ akcióból Macchi egy betörésbõl újra elõnyhöz juttatta a csapatát. A Luccának már nem maradt ideje a fordításhoz, így elveszítették a pályaelõnyt.

Eredmény
Gesam Gas Lucca – Famila Wuber Schio 56 – 57
Az egyik fél harmadik gyõzelméig tartó párharc állása 1-0 a Famila Schio javára.

Statisztika

Hirdetés