Hirdetés
Archivum

Drámai hosszabíbtásos csata után egyenlített a Lattes Montpellier:

:

Hirdetés

Erre a mérkõzésre nincsenek szavak. A Lattes Montpellier hosszabbítás után 91-85-re legyõzte a Lyon-t a francia döntõ negyedik meccsén és ezzel 2-2-re kiegyenlítette a párharcot. A sorsdöntõ ötödik találkozót május 23-án, csütörtökön rendezik Lyonban.

Teljesen telt ház fogadta a csapatokat a Lattes Montpellier otthonában. A hazaiaknál tudta vállalni a játékot Helena Ciak, de nem csak a válogatott center szerepvállalása, hanem a keddi harmadik meccs is önbizalmat adhatott csapatuknak. Akkor végig uralták a mérkõzést és ezúttal is magabiztosan kezdtek. Az elsõ szakasz végén 24-19-re vezettek, majd a második etap elején egészen 31-19-re léptek el. A félidõig 14 pontig jutó Ana Dabovic vezetésével a legnagyobb hazai elõny éppen 14 pont volt, de a Lyon idõben megfogta a találkozót. A nagyszünetig 47-43-ra visszakapaszkodtak, amivel teljesen nyílttá tették a folytatást.

A harmadik negyedben teljesen kiegyenlítõdött a játék képe. Egyre nõtt a feszültség a csarnokban és érzõdött, hogy ebbõl drámai küzdelem lesz. Az is lett. A 61-59-rõl induló záró szakaszban váltott vezetéssel haladtak a felek. A Lattes Montpellier 76-72-es elõnye után az utolsó két percben a Lyon fordított. A rendes játékidõbõl 12 másodperc volt hátra, amikor Salagnac 2+1-es megoldása után 79-77-es elõnyre tettek szert. Ezzel fél füllel már fogta a trófeát a Lyon. Jött a hazai idõkérés, majd szinte a dudaszó pillanatában az extázisban játszó Ana Dabovic egyenlítése.

Felrobbant a csarnok a szerb klasszis találata után, hiszen jöhetett a hosszabbítás. Ahogy az ilyenkor lenni szokott a ráadásban már lélektani elõnyben játszott az esélyeit utolsó pillanatokban visszahozó gárda. Az utolsó két percben 84-84 után bebiztosította a sikert a Lattes Montpellier és egy hatalmas sportélményt adó felejthetetlen estén kivívta a sorsdöntõ ötödik meccs jogát. Erre egy hetet pihenhetnek a felek, akikre rá is fér négy ilyen feszült, nagy iramú és kiegyenlített találkozó után. Csütörtök este a gyõztes gárdában Ana Dabovic 23, Endy Miyem 21 pontot ért el. A Lyon-nál a 24 egységig jutó Marieme Badiane lett a legeredményesebb.

Eredmény

Lattes Montpellier – Lyon 91-85 (24-19, 23-24, 14-16, 18-20, 12-6)
Az egyik fél harmadik sikeréig tartó párharc állása 2-2.

Statisztika

Hirdetés