Hirdetés
Archivum

Drámai meccsen vívta ki az elõdöntõt a Cegléd:

:

Hirdetés

A VBW CEKK Cegléd búcsúztatta a címvédõ Aluinvent DVTK együttesét a Tippmix Killik László Nõi Magyar Kupa negyedik negyeddöntõjében. A klubtörténeti sikert elérõ CEKK az elõdöntõben a PEAC-Pécs gárdájával találkozik szombaton 18 óra 30 perctõl.

A két csapat két idei mérkõzését a Cegléd nyerte, de a kereteket összehasonlítva a DVTK tûnt esélyesebbnek a mérkõzés elõtt. Különösen úgy, hogy Jelena Maksimovic továbbra sem léphet pályára a ceglédi együttesben. Az elsõ félidõben úgy nézett ki, hogy érvényesíti is a fölényét Maikel Lopez gárdája. A DVTK 6-2-vel indított és az elsõ negyedben szinte végig 2-4 ponttal riválisa elõtt járt. 10 perc után 20-17 állt az eredményjelzõn. A második etap elején 21-20-nál ugyan átvette a vezetést a CEKK, de erre 9-0-val válaszolt a DVTK. Sok ziccer maradt ki ceglédi oldalon, miközben a címvédõnél ültek a távoli dobások, Jovanovic és Ruffin-pratt személyében pedig extra egyéni villanások is akadtak. A második etap utolsó négy percéhez érkezve megtorpant a DVTK, miután Tina Jovanovic begyûjtötte harmadik személyi hibáját és le kellett cserélni. Ekkor azonban Tomlinson lépett elõ vezérré és a továbbra is sokat hibázó riválisa ellen 36-26-nál 10 egységre növelte elõnyét a DVTK. A félidõben pedig 38-31 állt az eredményjelzõn.

A harmadik negyed hozta a döntõ fordulatot, amikor Maja Skoric vezérletével gyorsan faragott a hátrányából a CEKK. Sõt, 45-45-nél utol is érte ellenfelét Cziczás László együttese. A játékrész második felét feszült játék, sok fault tette töredezetté. Váltott vezetéssel haladtak a csapatok, végül a játékrész hajrájában Katona Szidónia villanásával 53-52-es elõnyre tett szert a Cegléd. A negyedik negyedre sem változott a mérkõzés képe. A négy játékosát csere nélkül szerepeltetõ Cegléd számára a játékrész közepén érkezett el a holtpont, itt 62-59-nél és 64-61-nél is akadt labdája a DVTK-nak, hogy tovább növelje az elõnyét. A sportban nincsen „ha”, de vélhetõen azzal el is dõlt volna a továbbjutó kiléte. A DVTK azonban nem tudott jobban elszakadni. Így amikor a 27 pontos Skoric elõbb kiegyenlített, majd egy triplával 68-65-ös elõnyhöz juttatta csapatát, már a Cegléd volt a lélektani elõnyben.

Az utolsó három percben több alkalommal támadhatott az egyenlítésért Maikel Lopez csapata. Sorra maradtak ki a lehetõségek. Legközelebb másfél perccel a lefújás elõtt került az egyenlítéshez a DVTK, de Prahalis betörése közben elmaradt egy egyértelmû 2+1-es helyzet megítélése. Az utolsó percben Tina Jovanovic büntetõt hibázott, az utolsó 20 másodpercben azonban még így is volt labdája az egyenlítéshez a DVTK-nak. Ezzel nem tudott élni, a Cegléd nagyot küzdve, szûkös rotációja ellenére meg tudta szerezni a gyõzelmet, ami egyben klubtörténeti siker. Soha nem játszott elõdöntõt a Magyra Kupában a CEKK.

Eredmény
VBW CEKK Cegléd – Aluinvent DVTK 68-66 (17-20, 14-18, 22-14, 15-14)

Statisztika

Hirdetés