Hirdetés
Archivum

Drámai meccset nyert a francia élvonalban a Lattes Montpellier:

:

Hirdetés

A hétvégén a 20. forduló mérkõzéseit rendezték Franciaországban. A Bourges és a Lyon magabiztosan nyert, míg a Lattes Montpellier emlékezetes csatában verte a Basket Landes gárdáját.

Fotó: Nathalie Jamais @Facebook

Fotó: Nathalie Jamais @Facebook

A Lattes Montpellier 51-50 arányban múlta felül a Landes alakulatát a hétvége rangadóján. Sokáig úgy nézett ki, hogy az Európa Kupa elõdöntõjében Gironában elõnyt szerzõ gárda magabiztosan behúzza a gyõzelmet. A félidõben 38-23-ra vezettek, de ezen nagy elõnyüket nem tudták megtartani. A harmadik etap végére 47-41-re felzárkózott a Landes. A záró szakaszban több, mint 5 percen át nem talált be a Lattes Montpellier. Ez idõ alatt fordított a Landes. Végül az utolsó támadásból 9 másodperccel a vége elõtt Ana Dabovic találatával szerezte meg a gyõzelmet a Lattes Montpellier.

Nézzük a hétvégi többi találkozóját. A tavalyi döntõ párosítása ismétlõdött meg, amikor a Bourges 70-51-re legyõzte a Tarbes gárdáját. 30 perc után mindössze 46-41-re ment a Bourges, de a záró szakaszt 9-0-val indítva hamar bebiztosították a magabiztos sikert. Marine Johannes 16 pontját kell kiemelni. A Lyon 79-66-os gyõzelmet aratott a Carolo Basket otthonában. A félidõben még 40-34-re ment a Carolo, de a harmadik negyed hajrájában magához ragadta a kezdeményezést a Lyon és Ingrid Tanqueray, illetve Marième Badiane 16-16 pontjával behúzták a gyõzelmet.

Eredmények

Bourges – Tarbes 70-51
Saint-Amand – Villeneuve d’Ascq 74-53
Nantes Rezé – Landerneau 65-68
Charleville-Mézières – Lyon 66-79
Roche Vendée – Mondeville 68-48
Lattes Montpellier – Basket Landes 51-50

Tabella

Hirdetés