Hirdetés
Magyarország

Drámai mérkőzés, utolsó másodperces triplával maradt alul a DVTK:

:

Hirdetés

Az Aluinvent DVTK egy drámai mérkőzésen 72-71-es vereséget szenvedett a francia Basket Landes gárdájától a női kosárlabda Európa Kupában. A vendégek a győztes triplát az utolsó másodpercben szerezték.

Medgyessy Dóra nem léphetett pályára a találkozón, de Cyesha Goree és Ziomara Morrison játékára számíthatott Cziczás László. Az első percekben a Basket Landes került lépéselőnybe, 9-4-re vezettek. A folytatásban azonban Shatori Walker-Kimbrough és Zele Dorina is betalált távolról, így 13-13-nál már egyenlített a DVTK. Sőt, Pusztai Petra büntetőivel vezettek is a mieink. A játékrész végére azonban 17-15-re fordítottak a franciák. A második negyed kiválóan indult, Kányási Veronika és Pusztai Petra triplája után már 25-21-re ment a DVTK. Küzdelmes csatát láthattunk, nem egy vitatott ítélettel mindkét oldalról. A DVTK 31-29-ig őrizte előnyét, majd innen a félidő hajrájában fordítottak a franciák. A nagyszünetre 37-36-os Landes vezetésről fordulhattunk.

A statisztika azt mutatta, hogy a vendégek jobban dobták a duplákat, a mieink viszont a triplákat. A franciák a lepattanókban 28-13-ra vezettek, de a 13 gólpassz, a 4 szerzett labda és az a tény, hogy mindössze 3 eladott labdája volt a DVTK-nak, esélyt kínált a folytatásra. A harmadik negyedben 46-39-re elléptek a franciák. Sokáig egyedül Ziomara Morrison triplája gyarapította a miskolci pontok számát. A hajrában egészen 55-48-ig őrizte előnyét a Landes. A DVTK azonban hatalmasat küzdött és 1 perc 16 másodperc alatt megfordította a meccset. Előbb Szücs Réka értékesített két büntetőt, majd jött Shatori Walker-Kimbrough triplája. A dudaszó pillanatában pedig Ziomara Morrison is betalált távolról, így 56-55-nél a DVTK járt előrébb a záró szakasz elején.

Fotó: DVTK.eu

Az utolsó 10 perc hatalmas izgalmakat tartogatott. Két percig nem talált be egyik gárda sem. A kosárcsendet a franciák törték meg, erre azonban Zele Dorina válaszolt. Az első fordulat 62-60-nál jött el, amikor Ayim duplája, Gaye büntetői, végül az elnyűhetetlen Celine Dumerc villanása alig két perc alatt 6-0-s sorozatot és 66-62-es előnyt hozott a vendégeknek. A DVTK nem adta és Shatori Walker-Kimbrough révén 68-67-nél másfél perccel a vége előtt fordított a miskolci csapat. Egy emberként ugrott talpra a közönség. Erre azonnal jött válasz, de Ana Suarez sportszerűtlen faultja megteremtette az esélyt. Shatori Walker-Kimbrough büntetőivel újra a DVTK járt előrébb. 70-69 után egyik csapat sem talált be. Alig 4 másodperc volt hátra, amikor Goree dobhatott két büntetőt. Az első kimaradt, majd a második utat talált a gyűrűbe. Ideálisabb lett volna, ha ez is lepattan onnan. Jött a francia időkérés, amit egy mesterien kivitelezett figura és Romana Hejdova triplájával követett. Ezzel 72-71-re nyert a Landes.

Eredmény

Aluinvent DVTK – Basket Landes 71-72 (15-17, 21-20, 20-18, 15-17)

Legjobb dobók

Aluinvent DVTK: Shatori Walker-Kimbrough 21/9, Cyesha Goree 17, Ziomara Morrison 11/6

Basket Landes: Aby Gaye 17, Miranda Ayim 16, Celine Dumerc 15/3.

Statisztika

Hirdetés