Hirdetés
Magyarország

Drámai mérkőzésen, Arella Guirantes utolsó másodperces találatával nyert a DVTK az Euroligában

DVTK Hun-Therm - Kangoeroes Mechelen 79-78 (14-28, 21-23, 21-9, 23-18)

Euroliga, 2. forduló
Miskolc, DVTK Aréna
Alexandra Stan (Románia), Paulina Gajdosz (Lengyelország), Bojan Jovanic (Bosznia-Hercegovina) - Erich Kratschmer (Ausztria)

DVTK Hun-Therm: Green 10, Aho N. 6, Guirantes 18, Jovanovic 15/3, Bernáth 13/9. Csere: Kányási 3/3, Garbin 8/6, Kiss 6.

Kangoeroes Mechelen: Berkani 14/3, Morrison 21/3, Resimont 4, Nauwelaers 7/3, Bertsch 15. Csere: Denys 6, Van Gils, Courthiau, Rembiszewska 11/9.

Fotó: Rébay Viktor / FIBA.Basketball

Hirdetés

Megszerezte első győzelmét az Euroliga főtábláján a DVTK Hun-Therm. Drámai mérkőzésen Völgyi Péter együttese 79-78-ra verte a belga Kangoeroes Mechelen gárdáját.

A DVTK egykori légiósa Ziomara Morrison jegyezte a mérkőzés első találatát. Igyekezett gyorsan magához ragadni a kezdeményezést a Mechelen. Nem telt el két perc és már 7-2-re vezettek a vendégek. Bernáth Réka és Milica Jovanovic szerezték a DVTK első pontjait ezen az estén. Az első szakaszban végig a vendégek jártak előrébb. Völgyi Péter 18-10-es hátrányban kért időt, de ezt követően kétszámjegyűre növelte előnyét a belga alakulat. Lisa Berkaniék a 18 mezőnykísérletükből 10-et értékesítettek, míg ugyanez az arány a DVTK-nál 15-ből 4 lett az első szakaszban. Végül 10 perc után 28-14 állt az eredményjelzőn. A második etapot Darcee Garbin triplája vezette fel. Erre azonban éppen a rivális legismertebb játékosa Lisa Berkani felelt két büntetővel. A mieink ennek ellenére lendületben maradtak. Amikor Darcee Garbin második triplája célt ért, 30-24-nél már belga időkérés miatt állt a játék.

Fotó: Rébay Viktor / FIBA.Basketball

A rövid eligazítás alatt rendezte sorait a Mechelen. Visszaállították a kétszámjegyű különbséget. Elsősorban az eladott labdák miatt lehetett hiányérzet. Ebből 8 volt a DVTK-nak az első félidőben és ezen szituációkat követően összesen 14 pontot érte el a vendégek. Ezen találatokkal stabilan tartották előnyüket. Bár akadtak szép villanások Milica Jovanovicstól, fontos büntetőket értékesített Kiss Angelika, de a differencia a 15 egységet is elérte. A félidőben 51-35-re vezetett a Mechelen. A harmadik negyed első percében egyik fél sem talált be. Ezt követően Milica Jovanovic büntetőivel és Aho Nina duplájával a DVTK vett új lendületet. Cheridene Green pedig visszahozta 10 pontra a mieinket. Green és Arella Guirantes keze nem remegett meg a büntetőknél, így 51-45-nél már csak hat pont választotta el a feleket. Egy-egy vitatható ítélet után felpaprikázódott a hangulat. Ennél azonban sokkal fontosabb, hogy a DVTK teljesítménye is feljavult.

Fotó: Rébay Viktor / FIBA.Basketball

A harmadik negyedben 13-ból már 5 mezőnykísérlete célt ért a DVTK-nak. Ezen felül amíg az első 20 percben mindössze 3 szerzett labdák rögzítettek a statisztikai lapra, addig a harmadik negyedben már négyet.  Ezek a szerzett labdák pedig nagyon kellettek ahhoz, hogy a DVTK tovább faragja a hátrányát. Bernáth Réka triplája után 53-51-nél csak 2 ponttal voltak lemaradva a mieink. 56-56-nál Darcee Garbin büntetőivel egyenlített a DVTK. A harmadik negyed végjátékában a Mechelen került ismét előnybe, így 60-56-ról futottak neki az utolsó 10 percnek a felek. A záró etap első felében még őrizte vezetését a Mechelen. Végül Milica Jovanovic triplájával 67-66-nál vette át a vezetést a DVTK. Innen azonban megint fordított 70-67-re a Mechelen. Arella Guirantes és Bernáth Réka révén tudta visszaszerezni az irányítást a DVTK. Az utolsó két percbe 73-70-ről érkeztünk. Ezt követően 75-72-nél is három ponttal ment a magyar csapat. Triplával egyenlített a Mechelen, majd Lisa Berkani 2+1-es megoldásával 78-77-nél a vezetést is átvette. Három másodperc volt hátra ekkor. Völgyi Péter időt kért. A bedobást követően Arella Guirantes kapta a labdát, aki betört a belga védők között és a dudaszó pillanatában megszerezte a győzelmet a DVTK-nak.

Fotó: Rébay Viktor / FIBA.Basketball

Hirdetés