Hirdetés
Archivum

Drámai mérkõzésen, az utolsó másodpercekben kapott ki a magyar válogatott Spanyolországtól:

:

Hirdetés

Nem jutott be a legjobb négy közé a magyar válogatott az Asztanában zajló U18-as 3×3-as Világbajnokságon. A negyeddöntõben fordulatos találkozón 11-10-es vereséget szenvedtek a lányok Spanyolországtól. Sokáig a spanyolok irányítottak, de az utolsó fél percben átvettük a vezetést. Végül 10 másodperccel a lefújás elõtt egy távoli spanyol dobás célt ért és riválisunk ünnepelhetett gyõzelmet.

A meccs elsõ találatát a spanyolok jegyzeték, még azonban az elsõ perc végén Mérész büntetõbõl egyenlített. Az elsõ perceket ettõl függetlenül riválisunk uralta. Elsõsorban magassági fölényüket kihasználva a palánk alól találtak be a spanyolok és 4-1-re elléptek. Emellett jól is védekezett a piros mezes gárda, nem jutottunk könnyû dobóhelyzetekig.

Hat és fél perc volt hátra, amikor idõkérés miatt állt a játék. Ezt követõen Török távoli dobásával 4-3-ra felzárkóztunk, de a következõ percek újra a spanyolokról szóltak. Elõbb 6-3-ra, majd 8-4-re is vezettek. Itt befagyott az eredményjelzõ. Támadásban továbbra sem voltunk olyan hatékonyak, mint pénteken, viszont a védekezésünk sokat keményedett.

A mieink egy pillanatig nem adták fel. Az utolsó három percbe érkezve még mindig 8-4 állt az eredményjelzõn. Mindkét gárda hibázott büntetõt, de két perccel a lefújás elõtt Kányási keze nem remegett meg és ezzel mi mozdultunk el errõl a 8-4-es eredményrõl. Mérész középtávolija is célt ért, amivel 8-6-ra felzárkóztunk. A következõ akciónál ugyan a spanyolok hosszú kosárcsendje is megszakadt, de Gereben egy távolival 9-8-ra felhozta a magyar csapatot.

1 perc 21 másodperccel a vége elõtt teljesen nyílttá vált a mérkõzés. Támadhattunk az egyenlítésért vagy a vezetésért is. Mindkét oldalon kimaradt több lehetõség, 32 másodperccel a vége elõtt azonban Gereben kiegyenlített egy szép betörés után. Az igazi dárma ekkor következett. A spanyolok újabb akciót hibáztak el, míg 12 másodperccel a vége elõtt Gereben két büntetõt dobhatott. Az elsõ célt ért, a második azonban lejött a gyûrõrõl. 10-9-nél elõször vezettünk a meccsen, a lepattanóból viszont a spanyolok kiadták a labdát és onnan egy duplával 11-10-re fordítottak. Az utolsó másodpercekben már nem maradt idõ kidolgozott támadást vezetni, válogatottunk búcsúzott a tornától.

Eredmény
Magyarország – Spanyolország 10-11

Hirdetés