Hirdetés
Archivum

Drámai szuperrangadó Csehországban:

:

Hirdetés

Szombaton este rendezték az idei nõi kosaras évad elsõ nagy európai rangadóját, melyen hosszabbítás után az USK Praha 4 ponttal verte a Brnót.

Azok után, hogy a Brno a nyáron jelentõsen átalakult és kényszerbõl megfiatalodott, sokan lefutottnak gondolták a cseh bajnokságot. Szombaton este azonban kiderült, az USK Praha nem mehet biztosra az idei évadban sem.

A fõvárosiak nem várhatták kedvezõ elõjelekkel a korai rangadót, mivel DeLisha Milton-Jones csak a napokban futott be, míg Lindsay Whalen a WNBA döntõjére készül a Minnesota Lynx csapatával, így a szolgálataira még nem számíthatott Lubor Blazek.

A Brno jól kezdett és már az elsõ percekben magához ragadta a kezdeményezést. A félidõhöz közeledve 39-31-re lépett el a házigazda. A prágaiak Anna Montanana remek megoldásaival faragták a szünetre 39-35-re a hátrányukat.

A folytatásban is fej-fej mellett haladtak a csapatok. 1 perccel lefújás elõtt Montanana találata után 77-74-re lépett el az USK Praha. A hazaiak azonban nem hagyták magukat és Farhiya Abdi triplájával egyenlítettek. Következhetett a hosszabbítás. A ráadás elején kevés pont esett, 79-77-re lépett el a Brno, majd 81-81-nél egyenlítettek a vendégek. A végjátékban azonban érvényesült a nagyobb rutin és DeLisha Milton-Jones találataival 86-82-es gyõzelmet aratott az USK Praha.

A gyõztes csapatból DeLisha Milton-Jones (23 pont, 16 lepattanó) és Anna Montanana (20 pont, 10 lepattanó) is dupla-duplát ért el.

Eredmény
Frisco Brno – ZVVZ USK Praha 82:86 (17:14, 22:21, 19:22, 19:20, 5:9)
 

Hirdetés