Hirdetés
Magyarország

Drámai végjátékban nyert a Vasas a DVTK otthonában

DVTK - Vasas Akadémia 59-60 (13-16, 10-10, 14-16, 22-18)

Bajnokság, 8. forduló
Miskolc, DVTK Aréna
Győrffy P., Minár L., Rácz Zs. (Farkas J.)

DVTK: Vorpahl 7/3, Green 18, Kányási 5/3, Aho, Kiss 1. Csere: Hayes 19, Tóth 4, Bernáth 5/3.

Vasas Akadémia: Bach 7, Budácsik 10, Heljic 7/3, Papp 9, Tóth 3. Csere: Smailbegovic 11/6, Pusztai 5/3, Salamanon 2, Madár 6.

Fotó: DVTK

Hirdetés

A bajnokság 8. fordulójában a Vasas Akadémia 60-59-es győzelmet aratott a DVTK otthonában.

Sporttörténelmi délutánra készült a DVTK, hiszen a Diósgyőri Sportligetben először rendeztek dupla mérkőzést. A női kosárlabda bajnoki után a klub szimpatizánsai a DVTK férfi labdarúgó csapatának mérkőzésével folytathatták a napjukat. Olyan szempontból is speciális nap volt ez a DVTK számára, hogy a visszatérő Keyona Hayes és a betegség miatt hiányzó Medgyessy Dóra pótlására érkező Leslie Vorpahl is ezen a délutánon debütált. A találkozót Cheridene Green duplája vezette fel, de Tóth Orsolya büntetőjével és Papp Dia triplájával a második perc végére 4-2-re fordított a Vasas. Az első szakaszt végig fej-fej melletti kiélezett küzdelem határozta meg, ahol váltott vezetéssel haladtak a csapatok. Két pontnál nagyobb különbség sokáig egyik oldalra sem alakult ki. A negyed hajrájában aztán a Vasas 9-8 után 15-9-re fordított. Az utolsó percben azonban Bernáth Réka büntetőivel és Keyona Hayes ziccerével faragott hátrányából a DVTK.

Fotó: DVTK

A második szakasznak 16-13-ról vágtak neki a felek. Cheridene Green és Tóth Franka 4-4 pontjával gyorsan magához ragadta a vezetést a házigazda. Három pontnál nagyobb előnyt azonban nem tudtak felépíteni Földi Attila tanítványai. 21-18-nál hosszabb időre befagyott az eredményjelző. A kosárcsendet Keyona Hayes törte meg, amivel 23-18-ra módosította az eredményt. A pontszegény találkozón a Vasas negyedbeli első mezőnykosarára nyolc percet kellett várni. Addig mindössze Bach Boglárka és Budácsik Dorottya büntetőiből voltak eredményesek Milos Pavlovic tanítványai. Amikor azonban Pusztai Petra megszerezte az első mezőnytalálatot, 23-22-re felhozta csapatát. Időt kért Földi Attila, de lendületben maradt a Vasas. Bach Boglárka büntetőjével és Pusztai Petra triplájával a félidőre 26-23-as előnyre tettek szert a vendégek. A harmadik negyedet Leslie Vorpahl és Papp Dia kosárváltása vezette fel, majd következett Keyona Hayes és Tóth Orsolya. Ennek megfelelően maradt a hárompontos különbség a felek között.

Fotó: DVTK

Amennyire ponterősen indult a harmadik negyed, a folytatás ugyanazt a kemény, küzdős játékot hozta, mint az első félidő. Kányási Veronika és Cheridene Green révén 30-30-nál egyenlített a DVTK. Sara Heljic triplájával azonban újra a Vasas ragadta magához a kezdeményezést. Innentől pedig 1-3 egységgel ismét a vendégek jártak előrébb. A DVTK 35-35-nél és 37-37-nél utolérte riválisát, de a Vasas erejét dicséri, hogy Nadia Smailbegovic triplájával ismét magához tudta ragadni a vezetést. A harmadik szakaszt ráadásul Budácsik Dorottya duplája zárta, így 42-37-ről vágtak neki a felek az utolsó 10 percnek. A negyedik negyed elején hazai oldalon Keyona Hayes és Leslie Vorpahl, a vendégeknél Madár Eszter és Nadia Smailbegovic volt eredményes egy duplával és egy triplával. Így továbbra is őrizte előnyét a Vasas.

Fotó: DVTK

Sőt, 48-43-nál több labdája is volt Milos Pavlovic együttesének, hogy nagyobb arányban elszakadjon. Ekkor azonban egy büntetővel tudta mindössze növelni a különbséget a fővárosi gárda. A DVTK pedig ezt megbüntette és 50-50-nél nagy küzdelem árán utolérte riválisát. Ekkor még négy perc volt hátra, de a következő két percben egyik fél sem talált be. Keyona Hayes vállalta fel a vezér szerepét a DVTK-nál. Büntetőket harcolt ki, duplát értékesített. Összességében hat pontot szerzett. A Vasast Papp Dia és Madár Eszter találatai tartották meccsben. 16 másodperc volt vissza, amikor Sara Heljic révén 57-56-nál újra a fővárosi együttes vezetett. Időkérés után a DVTK eladta a labdát. Nadia Smailbegovic pedig büntetőket harcolt ki, de a második kísérlete lejött a gyűrűről. Támadhatott a DVTK és Bernáth Réka triplájával 59-58-ra fordított. Négy másodperc maradt az órán. Milos Pavlovic mindkét idejét kikérte és taktikai tanácsok meghozták az eredményt. A rendkívül higgadt Nadia Smailbegovic duplájával ugyanis 60-59-re megnyerte a meccset a Vasas.

Fotó: DVTK

Hirdetés