Hirdetés
Magyarország

Dubei Debóra a csapatváltásról, a győri terveiről

Hirdetés

Csütörtökön vált hivatalossá, hogy az UNI-Győr – MÉLY-ÚT együttesében folytatja pályafutását Dubei Debóra. A válogatott játékost az M4 Sport kérdezte a váltásról.

Ez egy mérföldkő volt az életemben. Őt évet töltöttem Sopronban, amire csak pozitívan tudok visszaemlékezni. Most éreztem úgy, hogy váltanom kell. Másfajta környezetben, más szerepben kell kipróbálnom magam.

– mondta a beszélgetés elején Dubei Debóra, aki utolsó szezonjában Sopronban az Euroligában 14.3, a magyar bajnokságban 18.4 percet átlagolt.

Én fontosnak tartom, amikor egy csapatban játszom, hogy az eredményes legyen és ne csak a saját személyemet, statisztikám figyeljem. Most jött el az a pillanat, amikor úgy éreztem, hogy magamat kell előtérbe helyeznem. Amilyen szerepben voltam Sopronban, nem tudtam az elmúlt öt évben abból feljebb lépni. Kiharcolni magamnak egy olyan helyet, ami meghatározó játékossá tesz. Győrben viszont olyan szerepben számítanak rám, ami új kihívás. Remélem, hogy meg tudom oldani és nyilván ez több percet is jelent ezáltal.

– tette hozzá Dubei Debóra, akinek a posztjáról Sopronban Aleksandra Crvendakic távozásával eligazolt egy légiós. “Jóban vagyunk Aleks-szel. Amikor elkezdődtek a beszélgetések a jövőről, az átigazolási időszak, akkor egymás között sok mindent megbeszéltünk. A távozását lehetett volna úgy felfogni, hogy kinyit egy kaput előttem és megnyílik egy tér. Azt azért tudtam, hogy nekem is idő kellene, amíg olyan szintre felemelkedhetek, hogy helyettesítsem. Én úgy láttam, hogy fognak igazolni légióst arra a pozícióra, mert kelleni fog és akkor ugyanaz a szerep várt volna rám.” – mondta erről a helyzetről a győriek új igazolása, aki menedzsere és családja tanácsait is meghallgatta.

Dubei Debóra az M4 Sportnak a győri terveiről így fogalmazott:

Az első perctől kezdve bázisemberként számítanak rám. Az ő koncepciójuk tetszett a legjobban. Én bízom benne, hogy az a fiatal csapat, mert nagyon fiatal kerettel fogunk dolgozni, sok munkával, kitartással, biztosan meghozza majd a sikert. Türelemmel kell lenni, új csapat formálódik és az edző személye is új.

– mondta a válogatott játékos, de arra, hogy ez eredményben mit hozhat, még nem mert jóslatokba menni.

Nehéz erről beszélni, hogy ki, milyen pozícióba kerülhet. A Sopronra sem mondanám, hogy meggyengült. Olyan játékosok lesznek náluk, akik az Euroliga legjobbjai közé tartoznak. A Szekszárd beleszólhat ebbe és ők ketten lesznek úgymond az élmezőny. Itt jön be majd a Győr szerepe, hogy mennyire tud beleszólni ebbe, de nyilván nem kell lebecsülni egy Csatát, egy Pécset és egy Diósgyőrt sem, de esetükben még nem tudjuk, hogy milyen légiósok érkeznek.

Debui Debórát is kérdezték a légiós élettel kapcsolatban. “Én elgondolkodtam rajta, hogy most kellene kipróbálnom magam 23-24 évesen.” – felelte erre. “Azt mondta a menedzserem, hogy elkezdhetek a szamárlétrán felfelé lépkedni, mert most egy középcsapatba tudtam volna menni és ez onnantól azt jelenti, hogy minden évben külföldi csapathoz kell menni. Ahol, ha szerencséd van megragadsz, ott kivívhatod a tiszteletet és utána bejöhet egy jobb csapat. Őszintén szólva ezt az utat annyira nem szerettem volna, de közben kíváncsi lettem volna egy ilyen lehetőségre is. Úgy voltam vele, hogy jó az, ha maradok Magyarországon. Megnézem ezt az új szezont, hogy meg tudom lépni azt a lépcsőfokot, amit szeretnék és ha meg tudom, akkor lehet, hogy jön olyan külföldi ajánlat, amivel ki tudok menni.”

Fotó: FIBA.Basketball