Hirdetés
Magyarország

Dubei Debóra helyzetjelentése a sérüléséről:

:

Hirdetés

Az UNI Győr MÉLY-ÚT elmúlt mérkőzésein nem léphetett pályára Dubei Debóra, aki egyik edzésen elszenvedett térdsérülése miatt kényszerpihenőre szorult.

A magyar válogatott bedobót sérülése körülményeiről kérdeztük, hogy hogyan is telt számára az elmúlt időszak.

“A térdem egyik edzésünkön sérült meg egy feladat közben, amikor betörtem. Az egyik csapattársam pont arra a lábamra esett rá, amelyik a súlyomat tartotta, és a térdem hátrafelé, rossz ívben bicsaklott meg. Ezután rögtön felálltam, és az igazat megvallva nem is éreztem túl nagy fájdalmat, de azért a biztonság kedvéért kiálltam az edzésről. Egy bizonyos furcsa érzés azért ott volt a térdemben, ezért másnap be is mentünk a kórházba kivizsgálni. Kiderült, hogy a belső térdszalagom beszakadt.

Jelenleg úgy néz ki, hogy a következő mérkőzésünkön már fogok tudni játszani. Múlt héten elkezdtem mozgolódni már egy fokkal komolyabban, ugyanis eddig csak egyenes vonalú mozgást, illetve gyógytornát volt szabad csinálni. Meg kellett erősítenem a combizmomat, hogy ezáltal is lekerüljön a térdemről a teher. Ez a sérülés olyan szempontból bosszantó, hogy lépésenként lehet csak vele haladni, ki kell várni vele a dolgokat. Ezt nem műtik, így a különböző terápiás kezelések mellett nincs más, pihentetni kell. Körülbelül két hét mire a szalag odaragad a térdizülethez. Ezt ki kellett várni, majd ezután, szépen fokozatosan el lehetett kezdeni vele dolgozni, terhelni. Ha minden a terv szerint halad, akkor ezen a héten előszőr már kontaktos edzésre is beállhatok. Nyílván ezt is majd csak térdvédőben tehetem meg, de én úgy gondolom, hogy nem lesz vele probléma.

Ahogy mondtam, terveim szerint a következő találkozón már pályára szeretnék lépni. Hogy ez sikerülni fog-e, az igazából csütörtökön – az első éles edzésünkön – fog kiderülni, hogy bírja-e a térdem a terhelést. A válogatott szünet alatt egyéni képzéseken volt a hangsúly, legjobb esetben is csak 50%-os védekezéssel, ami tökéletes volt arra, hogy fokozatosan vissza tudjak térni a pályára. Minden attól függ, hogy én hogy érzem, mennyit bír a térdem. Székesfehérvárra is elmentünk kikérni egy térdspecialista véleményét a kialakult helyzettel kapcsolatban, és ő sem tiltotta a visszaállásomat. Egyetlen-egy dolgot javasolt, a térdvédő használatát, amit be is fogok tartani.” – adta a helyzetjelentést Debóra sérülése állapotáról. 

Nemzeti válogatottunk újdonsült csapatkapitányát egyben arról is kikérdeztük, hogy hogyan látja a szezon eddigi alakulását együttese számára, és, hogy szerinte mi lehet az oka a Győr eredményeinek elmaradásának.

“Én azt tudom mondani, hogy amilyen jól kezdtük tavaly a szezont, – amennyire mellénk állt a szerencse – annyira sikerült rosszul ez az idei. A mai napig nem tudtunk úgy edzeni, hogy az egész csapat jelen lett volna. Vagy sérülések, vagy betegségek, de valami mindig közbeszólt, hátráltatott minket. Túl sok volt a külsőtényezős probléma..

Nyílván, még nincs semmi eldöntve. Tény, hogy volt pár olyan találkozó, amiket nyernünk kellett volna – és nem sikerült – de most, amikor végre teljes kerettel fogunk tudni kiállni, akkor ezt majd mind, sorban megfordítjuk. Én bízom abban, hogy a szerencsénk is megfordul. Reményeim szerint én is bevethető leszek, illetve Weininger Virág – aki pedig jelenleg bordasérüléssel küzd – is hamarosan fel fog épülni. Ha minden a terv szerint alakul – és emellett természetesen mindenki a száz százalékát nyújtja majd – én hiszem, hogy a teljesítményünk is automatikusan javulni fog.” – mondta Dubei Debóra, majd gondolatmenetét azzal zárta, hogy miben látja az előrelépési lehetőséget együttese számára a folytatásban.

“Nagyon sok figyelmet kellene – illetve fogunk is – a védekezésünkre fordítani. Az elmúlt mérkőzéseken külső megfigyelőként is láthattam, hogy nagyon sok volt a kapott pontjaink száma. Ebből is látszódik igazából, hogy a védekezésünk nincs a legjobb formában. Ennek ellenére én azt tudom mondani, hogy meccsről-meccsre fejlődtünk. A küzdésünkön is javítanunk kell valamennyit, ugyanis én mindig azt mondom, hogy a küzdés és az akarás, az már egy fél jó védekezés. Ezeken mind dolgoznunk kell, és fogunk is. Nyílván a támadásainkban a precizitás is hiányzik valamennyire, de ez is a teendőink között van.

A téli időszakra vonatkozóan, még van meccsünk az Európa Kupában is, ahol szintén jó lett volna valamennyivel jobban kezdeni. Az utolsó mérkőzést sikerült megnyernünk, ezt követően pedig jönnek sorban a visszavágók. Azt gondolom, hogy ha azokra rendezni tudjuk a dolgainkat, és még nyerni is sikerül, akkor akár a csoportból is tovább tudunk jutni. Én bizakodó vagyok, és nagyon remélem, hogy úgy fog ez az egész elsülni, ahogy én, illetve a csapat is szeretnénk.”

 

Hirdetés