Hirdetés
Magyarország

Dubei Debóra lesz a válogatott csapatkapitánya:

:

Hirdetés

A magyar válogatott csütörtökön Hollandia ellen megkezdi szereplését a 2021-es női kosárlabda Európa-bajnokság selejtező-sorozatában. Válogatottunk csapatkapitánya Dubei Debóra lesz.

Az eddigi csapatkapitány, Raksányi Krisztina sérülése után szavazta meg a bizalmat Székely Norbert a Sopron Basket játékosának Debei Debórának. “Igen, nagyon jól esett, amikor Norbi felhívott és elmondta, hogy én leszek a csapatkapitány. Hatalmas megtiszteltetés és remélem, hogy meg tudok felelni ennek a posztnak. Péntektől elkezdtük ezt a munkát itt Sopronban. Az első mérkőzés a hollandok ellen lesz. Mindenképpen erre fektetjük a hangsúlyt, hiszen az első mérkőzésen kell megmutatni, hogy mi vagyunk a jobbak.” – nyilatkozta az M4 Sport kosárlabda magazinjának Dubei Debóra.

A magyar válogatott csoportellenfelei Hollandia és Szlovákia lesznek. Az előzetes esélylatolgatások a mieinket nevezik meg esélyesnek, de Dubei Debóra is arra figyelmeztetett nyilatkozatában, hogy maximális koncentrációra lesz szükség.

“El kell viselni az esélyességet terhét. Azt azonban nem szabad figyelmen kívül hagyni, hárman vagyunk ebben a csoportban. Az mehet biztosra, aki első lesz. Ilyen fiatal csapattal nem szabad lebecsülni egyik ellenfelet sem. A hollandok és a szlovákok is jó erőkből álló csapat. Mindenféleképpen maximálisan kell koncentrálni a két mérkőzésen.” – tette hozzá a csapatkapitány, aki reményét fejezte ki, hogy eredményesen szerepelhet tovább fiatalodó válogatottunk.

“Voltak olyan tapasztaltabb játékosok, akik visszavonultak. Raksányi Krisztina személyében van egy sérült játékosunk. Kicsit átalakult a keret. Kívánom mindenkinek, hogy megtalálja a helyét, a posztját ebben a válogatottban. Remélem, hogy tudunk sikeresek lenni.”

Hirdetés