Hirdetés
3x3

Dudaszós duplával vereség Németországtól, de él az olimpiai remény

Németország - Magyarország 19-17

FIBA 3x3 Olympic Qualifying Tournament 2024, elődöntő
Debrecen, Magyarország

Németország: Luana Rodefeld 3, Marie Reichert 4, Sonja Greinacher 9, Svenja Brunckhorst 3

Magyarország: Kiss Virág 4, Papp Dia 10, Szabó Fanni 2, Böröndy Vivi 1

Fotó: Girgász Péter / MKOSZ

Hirdetés

A debreceni 3×3-as olimpiai selejtező elődöntőjében a magyar válogatott 19-17-es vereséget szenvedett Németországtól. Még él az olimpiai remény, a 20 óra 55 perckor kezdődő bronzmeccsen megszerezheti a párizsi repülőjegyet nemzeti csapatunk.

A mérkőzés elején a németek szereztek vezetést, de Papp Dia és Kiss Virág büntetőivel egyenlítettünk 1-1-nél és 2-2-nél is. Ezt követően ismét megugrott riválisunk, de Dia és Virág révén újra és újra szépítettünk. 6-4-ről érkezett el az első megszakítás. Csodálatos volt a hangulat, a szusszanásnyi pihenő alatt például az egész lelátó hullámzásban tört ki.

Fotó: Girgász Péter / MKOSZ

A mérkőzés középső szakaszában Szabó Fanni duplájával egyenlítettünk. Fej-fej melletti küzdelmet láthattunk. Papp Dia 7-7-re alakította az állást, majd labdánk volt a vezetéshez. Ezzel nem tudtunk élni. Továbbra is abban a mederben haladt a küzdelem, hogy a németek kerültek előnybe, de rendre egyenlítettünk és ez óriási erőt adott.

Fotó: Girgász Péter / MKOSZ

A második megszakítás 9-9-ről jött el. Ezt követően megtört a jég, Papp Dia révén 10-9-nél átvettük a vezetést. Böröndy Vivi remek betörése után már 11-9-re mentünk. A németek gyorsan egyenlítettek, de  Kiss Virág találatával 12-11-nél újra vezettünk. Fordulni látszott a trend, de ez nem tartott sokáig. 13-12-nél újra a németek mentek.

Fotó: Girgász Péter / MKOSZ

Jól harcoltuk ki a faultokat. Az utolsó két percbe érve a németeknek megvolt a hét hiba, onnantól minden szabálytalanság után kettőt dobhattunk. Papp Dia két büntetőjével 14-13-ra fordítottunk is, majd Dia betörésével 15-13-ra szakadtunk el.

Innen 1+2-es megoldással ismét a németek mentek. Nem sokat kellett várni az újabb fordulatra. Dia két büntetőjével 17-16-ra vezetünk és 23 másodperc maradt. A németek időkérés után egyenlítettek, majd egy dudaszós duplával a vezetést is megszerezték.

Fotó: Girgász Péter / MKOSZ

Hirdetés