Hirdetés
Magyarország

Dúl Panka: lányok és az edzők egyaránt céltudatosak:

:

Hirdetés

„A lányok és az edzők egyaránt céltudatosak, tisztában vagyunk vele, mit szeretnénk; szerintem bármire képesek lehetünk, akár a legjobb ötben is zárhatunk” – mondta a TFSE-MTK Budapest élvonalban szereplő kosárcsapatának új igazolása, Dúl Panka az MTK.hu portálnak

A soron következő lesz az ötödik évada a női első osztályú kosárlabda-bajnokságban a még mindig csak 19 éves Dúl Pankának. A kettes és hármas poszton egyaránt bevethető játékos az UNI Győr MÉLY-ÚT csapatából igazolt nemrégiben a Magyar Bianka vezette TFSE-MTK Budapest együttesébe.

Tulajdonképpen hazatértem, hiszen Budapesten nőttem fel. Annak ellenére, hogy csak egy évig voltam távol, már nagyon hiányzott a város, közelebb lehetek a barátaimhoz, családomhoz

– így a fiatal. – Győrt is imádtam egyébként; még az egyetemet is ott kezdtem gazdálkodás menedzsment szakon, de átjelentkeztem az ELTÉ-re.

Panka 2016-2018-ig a Vasas Akadémia színeiben bizonyított az NB I-ben, majd az ELTE BEAC Újbuda csapatába került, onnan Győrbe, végül vissza Budapestre, a TFSE-MTK-ba – mondhatni tehát, hogy igazi vándor?

– Lehet ezt mondani. Én sem tudom, miért, nem volt tervezve, de folyton így jött ki a lépés. Már a szezon közben is szimpatikusnak tartottam az MTK-t, végtelenül motiváltan, lendületesen játszottak a lányok. Bianka és Hegedüs Péter másodedző először édesapámmal vette fel a kapcsolatot, ezután mi is beszélhettünk. Boldogan bólintottam rá az ajánlatra.

Dúl Panka arról is beszélt az MTK honlapjának, hogy melyik korábbi klubjában merítette a legtöbbet:

– Az utánpótláséveimet Pasaréten töltöttem, így valószínűsíthető, hogy ott. Természetesen ez nem azt jelenti, hogy egyáltalán nem fejlődtem a többi csapatban, mindegyikben rengeteget tanultam.

Ami Panka céljait illeti: azt szeretné, ha még a legutóbbi kiírásbeli hatodik helynél (a koronavírus-járvány miatt idő előtt befejeződött a liga, nem minősül hivatalos végeredménynek – a szerk.) is előrébb végeznének.

Nem leszünk újoncok, nem lehetünk mi a meglepetéscsapat. A lányok és az edzők egyaránt céltudatosak, tisztában vagyunk vele, mit szeretnénk; szerintem bármire képesek lehetünk, akár a legjobb ötben is zárhatunk. Személyes célom az, hogy a lehető legtöbbet fejlődjek, ennek érdekében minden segítség adott a szakosztály részéről.

Fotó: MKOSZ / Rébay Viktor

Hirdetés