Hirdetés
Archivum

Dumerc utolsó másodperces triplái döntöttek:

:

Hirdetés

Hosszabbítás után Franciaország 80-77-re legyõzte Nagy-Britanniát az olimpiai nõi kosárlabda tornán. A franciáknak Celine Dumerc szállította a gyõzelmet, aki a rendes játékidõ végén egy triplával mentette hosszabbításra a találkozót, majd a ráadás utolsó másodpercében is egy triplából volt eredményes, ami döntött a gyõztes kilétérõl.

Franciaország – Nagy-Britannia 80-77 (10-13, 17-10, 20-21, 20-23, 13-10)

Legjobb dobók:

GBR: Leedham 29, Stafford 18, Butler 12
FRA: Gruda 16, Lawson-Wade 16, Yacoubou 15

A franciáknak már csak ilyen emlékezetes csaták jutnak, az ausztrálok elleni mérkõzésüket valószínûleg soha nem felejtjük el, de a britek elleni csata izgalmai is a szebb jelenetek közé kerülnek. Ebben esetben sem érdemes az utolsó negyed elõtti történéseket túlragozni. A britek kezdtek jobban, a második szakasz elején 5 ponttal is meglógtak. A gallok azonban a félidõre fordítottak és a harmadik negyed elején állandósulni látszott 6-7 pontos elõnyük.

A mérkõzés a harmadik negyed végjátékában kezdett felpörögni, amikor 42-42-nél kiegyenlítettek a britek. Ekkor Lawson-Wade még szerzett sorozatban 5 pontot, amivel 47-44-nél a franciák vezettek a harmadik etap végén. A negyedik szakasz elején azonban Stafford, Leedham és Butler vezérletével egy 6-0-s futás csináltak a hazaiak, amivel 54-53-nál átvették a vezetést. A brit gárda 1 perc 56 másodperccel a lefújás elõtt már 67-62-es elõnyben volt, de ez nem tartott ki a lefújásig.

Dumerc 9.3 másodperccel a rendes játékidõ vége elõtt egy triplával egyenlített. Az utolsó támadásból a hazaiak nem szereztek pontot, így jöhetett a hosszabbítás. A ráadásban váltott vezetéssel haladtak a csapatok. A britek egy rövid idõre meglógtak 76-72-re, de innen egy 5-0-s futással 77-76-ra fordított Pierre Vincent alakulata. 10 másodperccel a lefújás elõtt a játékvezetõk ajándékoztak két büntetõt a hazaiaknak. Page ebbõl egyet értékesített, amivel 77-77-nél ismét egyenlõ volt az állás.

A franciák hatalmas rohanásba kezdtek és az utolsó másodpercben Dumerc egy triplával 80-77-es elõnyhöz jutatta a csapatát. 0.2 másodperc volt vissza, amikor a britek még egy idõt kértek és ezután egy triplára készültek. Chantelle Handy hármasa be is hullott a gyûrûbe, de már a lefújás után. A birtek így továbbra is nyeretlenek, míg a franciák veretlenek a tornán.

Hirdetés