Hirdetés
Archivum

DVTK bravúr Komlón:

:

Hirdetés

Megszakította rossz sorozatát a DVTK a Közép-európai Ligában. Peresztegi Nagy Ákos együttese 77-70-re verte a szezont remekül kezdõ PINKK együttesét.

A szerdai zágrábi veresége ellenére a PINKK várta esélyesként a Közép-európai Liga 6. fordulójának rangadóját, melyen a DVTK látogatott Komlóra. A találkozó egy kényszerszünettel kezdõdött, mivel az elsõ támadást követõen az órával akadtak problémák. Nemes egyszerûséggel elõbb nem sikerült megállítani, majd visszaállítani a pontos mérkõzésállást. Ugyanez a jelenet megismétlõdött a második félidõ elején is.

Csak az idõmérés okozott bosszúságot. Ettõl függetlenül remek hangulatban, élvezetes pontgazdag játékot hoztak az elsõ percek. Bálint Réka triplája és Raven ziccere után 10-8-ra vezetett a DVTK, majd a PINKK egy 8-0-s szériával 16-10-re fordított. Peresztegi Nagy Ákos azonnal idõt is kért, ami után Jensone büntetõivel megkezdte a felzárkózást a csapata. A PINKK-nél a negyed közepén kényszerûségbõl cserélni kellett, Õri Györgyi kapott a bokájához, de késõbb tudta folytatni a játékot.

Az elsõ szakasz végén igazi dobópárbaj alakult ki, bár leginkább egymás hibáiból éltek a csapatok. Dubei duplájával 24-23-nál átvette a vezetést a DVTK, míg a negyed végén Ajdukovic ziccere után 27-26-nál ismét a PINKK járt elõrébb. A második etap elején Iványi és Kováts tripláival a pécsiek kerültek lépéselõnybe. Rendkívül pörgõs játékrészt láthattunk, 8 percen át mindössze három faultot fújtak a játékvezetõk. Szinte alig állt a játék ebben a periódusban. A PINKK elõtt többször megnyílt a lehetõség, hogy tovább növelje elõnyét, de hol egy kihagyott tiszta dobóhelyzet, hol egy eladott labda megakadályozta ebben.

A DVTK a második negyed feléhez érkezve Tobin pontjaival kezdte meg a felzárkózást, majd egy 7-0-s széria végén fordított is. A DVTK feljavuló védekezésével elbizonytalanította a hazaiakat, akik 5 percen át mindössze egy mezõnykosarat szereztek. Már 39-35-re is vezettek a vendégek, de a félidõ végjátékában utolérte riválisát a PINKK. A 43-41-es miskolci elõnyt jelentõ félidei eredményt Jensone állította be.

A harmadik negyedben Tobin és Jensone egyre inkább uralta a palánkok alatti területet. A PINKK-nek így maradtak a távoli és a középtávoli kísérletek. Mincikova triplája és Sarok szemfüles megoldása 49-46-nál még látótávolságban tartotta a hazaiakat, de Bálint Réka találataival egyre jobban szakadt el a DVTK. Tobin 14. pontjával pedig elõször lépte át a 10 egységet a DVTK elõnye. 30 perc után 59-48 állt az eredményjelzõn.

A negyedik negyed elején a 14 pontot is elérte a differencia. A vendégeknek ekkor elsõsorban a faultok adtak okot a bosszankodásra, miután alig 4 perc elteltével már begyûjtötte az 5. csapathibáját is a DVTK. Eközben hazai oldalon nem szerepelt még személyi hiba az eredményjelzõn. Sokáig úgy nézett ki, hogy a fáradtan mozgó PINKK nem tud közelebb kerülni riválisához. Idõ elõtt eldõlni látszott a rangadó sorsa, de Iványi Dalma még egy utolsó nagy rohamra vezényelte társait. A pécsiek klasszis irányítója az utolsó 5 percben 6 pontot szerzett.

Kicsivel több, mint két perc volt hátra, amikor Iványi betörés után feltette a labdát, mely sokáig gondolkozott, de végül behullott a gyûrûbe. Ezzel 71-67-re zárkózott fel a PINKK. Peresztegi Nagy Ákos idõt kért, de egy letámadással majdnem sikerült ismét labdát szerezniük a pécsieknek. Döcögõsen, de végül fel tudta vinni a labdát a DVTK. Ekkor Bálint Réka talált be és ezzel 73-67-re módosult az állás. A következõ támadás végén Ajdukovic dobhatott két büntetõt, melybõl csak az elsõ ment be. A másodiknál a lepattanót Tomlinson szedte le, hogy aztán ismét a PINKK szerb centere büntetõzhessen. Ajdukovic ezúttal nem hibázott és ezzel 3 pontra olvadt a differencia.

Az utolsó percben a PINKK azonban már nem jutott labdához. A rendkívül kevés fault miatt – 38 másodperccel a lefújás elõtt ütötték be az elsõt hazaiak – az ilyenkor esélyt kínáló büntetõzésre sem építhetett a hazai gárda. A DVTK végül szoros végjátékban 77-70-re nyert és ezzel a szlovák csapatok elleni botlások után javított. A PINKK a vereséggel nagy lehetõséget szalasztott el, hiszen lépéselõnybe kerülhetett volna hazai riválisaival szemben.

Eredmény
PINKK Pécsi 424–Aluinvent DVTK 70–77 (27–26, 14–17, 7–16, 22–18)

Hirdetés