Hirdetés
Archivum

DVTK bravúr Nápolyban:

:

Hirdetés

Az Aluinvent DVTK zseniális második negyedének köszönhetõen 60-53-as gyõzelmet aratott a Dike Napoli otthonában és ezzel továbbra is veretlen az Európa Kupában.

Fotó: www.facebook.com/DikeBasketNapoli

Fotó: www.facebook.com/DikeBasketNapoli

Csoportrangadóra készült a DVTK az Európa Kupa szereplésre igazi légiós-hadat igazoló Dike Napoli otthonában. A miskolci csapatot Olaszországba is elkísérte több kitartó szurkoló, akik nem láthattak igazán jó kezdést. Közel négy percet kellett várni az elsõ magyar pontokra, de ekkor már 6-0-ra vezettek az olaszok. A hazaiak az elsõ szakaszban három triplát is értékesítettek és így 20-10-nél már kétszer annyi pontnál jártak, mint a DVTK. Maikel Lopez idõt kért a játékrész hajrájában, de a nápolyi elõny így is elérte a 14 egységet. Végül Tina Jovanovic idõntúli büntetõivel zárkózott fel 24-12-re a magyar csapat.

A második negyed elején Achonwa még 26-13-as elõnyhöz juttatta az olaszokat. Ezt követõen azonban a hazaiak nyolc percig nem szereztek mezõnykosarat. Hengerelt a DVTK, az elsõ negyeddel ellentétben Maikel Lopez tanítványai nyerték a lepattanócsatát és könyörtelenül megbüntették az olaszok eladott labdáit, 11 pontot szereztek ebbõl. Emellett ki kell emelni, hogy amíg az olasz kispad összesen 1 pontot jegyzett az elsõ félidõben, addig a DVTK padja 20-at. Itt is látszik, hogy milyen nagy jelentõsége van a jól variálható mély keretnek. Czank Timi zicerével 26-26-nál egyenlített a DVTK. Amikor pedig Bálint Réka, majd a Gyõrben parádézó Horváth Betti triplája is beesett, 34-27-re vezetett a magyar csapat. A félidõt Bálint Réka duplája zárta, amivel 40-29-re módosult az állás.

A harmadik negyed elején Rasheed és Tina Jovanovic 15 pontos elõnyhöz juttatta a DVTK-t. Az olaszok gyorsan idõt kértek és ezt követõen még bátrabban vállalkoztak távolról. Ivezic és Bocchetti triplája is beesett, így 10 pont környékén állt be a mérkõzés. Szerencsére Czank vagy éppen Tina Jovanovic révén mindig volt valaki, aki a hazaiak felzárkózási kísérleteire tudott válaszolni. A záró szakasznak 53-45-rõl vágtak neki a csapatok. A záró szakasz elején Quinn, Petronyte és Achonwa 53-51-re felhozta a hazaiakat. A magyar kosárcsend közel négy és fél percre hízott. 53-52-nél a legjobbkor jött Czank Timi triplája, ezzel sikerült megfogni az olasz felzárkózást. Tina Jovanovic ziccere, majd Czank leindításból szerzett duplája után újra 8 pont volt közte. Az olasz szakvezetõ magához hívta tantványait négy perccel a lefújás elõtt, de az idõ ekkor már a DVTK-nak dolgozott. Siettették a hazaiak a támadásbefejezést, de ezek rendre sikertelenek voltak. A DVTK gyõzelme annak ellenére nem forgott veszélyben, hogy az utolsó négy percben nem talált be a magyar csapat.

Eredmény
DIKE Napoli – Aluinvent-DVTK 53-60 (24-12, 5-28, 16-13, 8-7)

Statisztika

Hirdetés