Hirdetés
Magyarország

A DVTK vendége lesz az UNI-Győr – MÉLY-ÚT:

:

Fotó: UNI-Győr – MÉLY-ÚT

Hirdetés

Szerdán 18 óra 30 perctől a DVTK vendége lesz az UNI-Győr – MÉLY-ÚT. Iványi Dalmát, a győriek vezetőedzőjét kérdeztük a várakozásairól.

Március 9., szerda
18:30 DVTK – UNI-Győr – MÉLY-ÚT 
Miskolc, DVTK Aréna
Játékvezetők: Papp Péter, Tőzsér Dénes Kelemen, Györfy Rúben (Farkas János)

Az UNI-Győr – MÉLY-ÚT az előző fordulóban 98-64-re múlta felül a VBW CEKK Ceglédet.

“Nagyon örülök a győzelemnek, fontos volt ez a csapatnak. A bajnokság szempontjából és az önbizalom, a magabiztosság miatt is. A mérkőzés nagy részében úgy játszottunk, ahogy szeretnénk. Azt csináltuk támadásban és védekezésben is, amit gyakoroltunk. Ezzel elégedett vagyok, de az első és a harmadik negyedben voltak kihagyások. Ezek minimalizálásán kell dolgoznunk. Összességében úgy érzem, hogy jó ritmusú meccset játszottunk és ez megadta az alaphangot a heti két mérkőzésünkre. Erre a szombati teljesítményre tudunk építkezni.” – tekintett vissza a szombati sikerre Iványi Dalma.

Amit a győriek vezetőedzője is kiemelt, hogy az első és a harmadik negyedben összesen 46 pontot kapott a csapat. “Igazából a saját figyelmetlenségeink mutatkoztak meg. Amikor nagyobb az előny, akkor kiengedünk. A magyar bajnokság van annyira jó bajnokság, hogy az ellenfelek ezt egyből kihasználják és vissza is engedjük őket ezekkel.” – tette hozzá Iványi Dalma.

Fotó: UNI-Győr – MÉLY-ÚT

A szombati siker alkalmával öten érték el legalább a 10 pontot és összesen tíz pontszerzője volt a csapatnak.

“Örülök annak, hogy mindenki hozzá tudott tenni a sikerhez. Szépen csapatként játszottuk. Több helyen megtaláltuk a megoldásokat. Én ezt a fajta kosárlabdát szeretem, amikor több helyen vagyunk veszélyesek és mindenki kiveszi a részét. Nagyon fontos az egyéni felelősség, erre a lányok figyelmét is felhívtam. Mind támadásban, mint védekezésben kezdeményezőek legyenek és jó döntéseket hozva a dobásokat vállalják el, mert ez vezet előre.” – fogalmazott a győriek vezetőedzője.

A két csapat október 2-án találkozott, akkor 92-78-ra nyert a DVTK a Győr otthonában. Azóta rengeteg változás történt, de így is nagy csatára van kilátás.

“Kemény és fizikális mérkőzésre számítok. Erős a DVTK, főleg hazai pályán. Most kétszer kikaptak,  a Soprontól legutóbb nagy különbséggel. Nekünk nagyon fontos lesz, hogy a védekezésünk mennyire stabil. Ezen a szombati mérkőzésen is az látszódott, hogy amikor keményen, agresszívan védekeztünk, az adta meg a támadások ritmusát. Fontos, hogy még jobban koncentráljunk a kizárásokra, a lepattanókra. A DVTK nagyon szépen megy a támadólepattanókért. Mindenféleképpen a védekezésen kell lennie a hangsúlynak és abból kell a támadásokat építeni. Hasonló ritmussal és alázattal, türelemmel, pontossággal kell játszani, mint tettük azt a szombati mérkőzésen.” – hangsúlyozta Iványi Dalma.

Fotó: UNI-Győr – MÉLY-ÚT

A Győr 14 győzelemmel és 6 vereséggel rendelkezik, míg a DVTK 12 sikerrel és 8 vereséggel.

“Ezért is lesz nagyon érdekes és kemény mérkőzés. Mindkét csapatnak óriási téttel bír. Nagyon bízom benne, hogy sikerül gyorsan regenerálódni. Két csapatedzésünk volt, hétfőn és kedden délután. Azokon egy-egy pontosítást végeztünk. Nüánszokon fog múlni.  Szeretném, ha a párharcokat minden poszton megnyernénk egyénileg. Ezen felül ahogy mondtam: a koncentráció, fegyelmezettség, stabilitás nagyon fontos lesz.” – hangsúlyozta Iványi Dalma, akit arról kérdeztük zárásul, hogy mennyire érzi át a csapat a tétet.

“Én azt gondolom, hogy igen, átérzi. Ettől függetlenül az idei szezonban rendre azzal van problémánk, hogy a fegyelem, a pontosság, a koncentráció a helyén van-e. Folyamatosan ezen dolgozunk és én bízom benne, hogy a végére, amikor a legfontosabb, ez összeáll. Látszik az előrelépés, de fontos, hogy a mérkőzéseken ez kijöjjön. A játékosok átérezzék, hogy olyan hibák nem férnek bele, amik abból adódnak, hogy nem figyelünk oda.” – összegzett az UNI-Győr – MÉLY-ÚT vezetőedzője.

Fotó: UNI-Győr – MÉLY-ÚT

Hirdetés