Hirdetés
Magyarország

DVTK Hun-Therm vendége lesz a SERCO UNI Győr:

:

Fotó: Nagy Gábor/ SERCO UNI Győr

Hirdetés

A Tippmix Női NBI.A  7. fordulójában vasárnap 17:30-kor a DVTK Hun-Therm vendégeként lép pályára a SERCO UNI Győr. A mérkőzés előtt Fűzy-Antalovics Adél nyilatkozott a győri lányok Euroliga találkozójáról és a felkészülésről.

December 03., vasárnap
17:30 DVTK Hun-Therm – SERCO UNI Győr
Miskolc, DVTK Multifunkciós Sportcsarnok Centerpálya
Játékvezetők: Praksch Péter Árpád, Makrai Márton, Söjtöry Tamás Ferenc (Dernei Gábor)

A Győr a hétközi Euroliga mérkőzésen a Perfumerias Avenida csapata ellen maradt alul 65-81 arányban. Először erről a találkozóról mondta el gondolatait a másodedző.

„Sérültjeink még mindig vannak, rövid volt a kispad. Goree játszott ötös poszton szinte végig, nem volt annyi rotációnk. Ha egy csapat nyerni akar, akkor nem kaphat 30 pontot az első negyedben. Egy félidő alatt kellene ennyinek lennie az eredménynek. Ennek ellenére a nagyszünetre feljöttünk 7 pontra. A harmadik negyedben azonban bent maradtunk az öltözőben és itt sem sikerült a kezdés úgy ahogy akartuk, utána mégis felzárkóztunk. A végére így teljesen elfáradtunk. Ebben a helyzetben ellenük nem volt esélyünk, hiszen egy nagyon jó csapatról beszélünk, kiváló játékosokkal.”

Érdekessége volt a találkozónak, hogy Bridget Carleton a Salamancától érkezett, és ő még friss igazolásnak számít a Győr oldaláról.

„Második meccsét játszotta nálunk Carleton, akinek akár motiváció is lehetett ez a szituáció az eredményes játékhoz. Jól is játszott nagyon, csak közben fokozatosan zajlik a csapatba való beépítése. Sajnos ez nem egy edzés után alakul ki, mire ő belesimul a csapatjátékba. Ez csak egyre jobb lesz, és úgy gondolom, hogy most hétvégén már rá is lehet építeni.”

A még mindig tartalékosan pályára lépő győrieknek hamar túl kellett lendülniük a találkozón, mivel a veretlen Diósgyőr fogadja őket a hétvégén.

„A Nagy Dorci játékára számítunk, de biztosat nála sem tudunk mondani. Anigwe még mindig kérdéses. Remélem, hogy az időjárás nem szól közbe az utazásba és épségben megérkezünk majd Miskolcra. Mind a két csapat hazai pályán játszott az Euroliga fordulójában, így annyira nem fáradtak a játékosok, mintha utazni kellett volna. Eredménytől függetlenül egy jó mérkőzésre számítok. Csütörtökön pihentünk, pénteken meg már edzésekkel készülünk ellenük. A Diósgyőr hazai pályán azzal a közönséggel nagyon erős, nem gondolom, hogy a Fenerbache elleni első vereségük megtörte volna őket, óriási lendület van bennük. Kimaradók náluk is vannak, a körülmények nagyjából hasonlóak. Fontos tényező lesz a dobóforma, illetve az U20-as játékosok teljesítménye.”

Fotó: Nagy Gábor/ SERCO UNI Győr

Hirdetés