Hirdetés
Magyarország

DVTK – PEAC csoportmérkőzés az Európa Kupában:

:

Hirdetés

Szerdán megkezdődnek az Európa Kupa küzdelmei. A H-csoportban két csapatunk, az Aluinvent DVTK és a PEAC-Pécs mérkőzik egymással. Azonos nemzetbeli gárdák csatája mindig pikáns, nagy presztízst jelent egy nemzetközi kupasorozatban.

Fotó: kosarsport.hu

A bajnokságot tekintve négy lejátszott mérkőzés után az Aluinvent DVTK 3 győzelemmel és 1 vereséggel, a PEAC-Pécs pedig 1 győzelemmel és 3 vereséggel fordul az Európa Kupa rajtjára. Mindkét csapat életét korai sérülések határozták meg. A DVTK már az Euroliga selejtezője előtt kénytelen volt váltani centerposzton: Chanel Mokango helyét Ziomara Morrison vette át. A PEAC-nál pedig Maegan Conwright esett ki és a helyére éppen minap jelentette be a klub a francia-szenegáli irányító, Bintou Diéme-Marizy szerződtetését.

A DVTK az Euroliga selejtezőjének köszönhetően a legtöbb tétmeccset játszott magyar csapat eddig idén. A miskolciak a friss WNBA-bajnok Shatori Walker-Kimbrough nélkül is versenyben voltak a legrangosabb európai kupasorozatban a főtábláért. Végül hosszabbításban maradtak alul. Az Európa Kupára történő felkészülést azonban segítette, hogy az elmúlt két bajnoki rangadó EK csoportmeccsnek is beillett. Múlt héten szerdán Győrben szerepeltek Cziczás László tanítványai, vasárnap pedig az Atomerőmű KSC Szekszárdot fogadták. A Velence elleni két meccs és ez a két bajnoki rangadó nagyon sokat érhet ritmusban, összeszokottságban a következő hetekben. A győri vereség és a Szekszárd legyőzése között nagy különbséget jelentett, hogy a Goree, Skoric, Morrison trió mellé vasárnap Szücs Réka fel tudott nőni, így volt még egy extra teljesítmény. A DVTK hosszú távon akkor lehet sikeres, ha a magyar viszonylatban bő keretében rejlő lehetőségeket ki tudja használni.

A PEAC eddigi szereplését Maegan Conwright  kiválása alapjaiban meghatározta, hiszen a mérkőzések eldöntésére alkalmas minőségi légiós esett ki kulcsposzton. Maradva a DVTK esetében használt fordulatnál, a pécsiek is két Európa Kupa meccsel hangoltak a nemzetközi rajtra. Az Atomerőmű KSC Szekszárd és az UNI Győr – MÉLY ÚT vendégei voltak. A vereségek ellenére a csapata küzdőszellemét Meszlényi Róbert dicsérte. Cierra Bravard és Taisiia Udodenko mellett pedig a DVTK-tól szerződtetett Szabó Fanni lépett elő támadásban. Amíg a DVTK esetében többször elhangzott, hogy legerősebb felállásában az Európa Kupában egy eredményorientált szereplés is cél lehet a csapat számára, addig a PEAC-nak ebben a sorozatban veszíteni valója nincs. Az irányító-csere miatt az építkezésre, a következő hetek bajnoki rangadóira (Vasas, ZTE, Csata) történő felkészülésre kínálhat esélyt a sorozat.

Hirdetés