Hirdetés
Magyarország

DVTK – PEAC és Győr – Szekszárd meccsek jönnek:

:

Hirdetés

Szerdán a hazai élvonal 22. fordulójából két előrehozott találkozóra kerül sor. Aluinvent DVTK – PEAC-Pécs és Uni Győr MÉLY-ÚT – Atomerőmű KSC Szekszárd összecsapások jönnek.

Az alapszakasz utolsó fordulójában a szokásjog és a sportszerűségi elvek alapján hagyományosan azonos napon azonos kezdési idővel rendezik a találkozókat. Ezúttal azonban speciális szituáció alakult ki, mivel a 3×3-as olimpiai selejtezőre való felkészülés miatt két mérkőzést előrébb hoztak. Ennek megfelelően mérheti össze az erejét szerdán az Aluinvent DVTK és a PEAC-Pécs, illetve az Uni Győr MÉLY-ÚT és az Atomerőmű KSC Szekszárd. Ez a négy csapat olyan szempontból érdekes helyzetbe került, hogy a Magyar Kupa jövő heti nyolcas döntője után több, mint két hét szünete lesz a bajnoki rájátszást megelőzően. Szép feladat előtt állnak a szakmai stábok, hogy formában tartsák a játékosaikat.

A képlet viszonylag egyszerű a szerdai játéknap előtt, amennyiben a DVTK nyer, biztosan megszerzi a már matematikailag is alapszakasz-győztes Sopron mögött a második helyet. Erre még úgy is reális esélye van Cziczás László együttesének, hogy Cyesha Goree szerdán sem léphet pályára. A miskolciak idén ugyanis már háromszor legyőzték a PEAC gárdáját. Kétszer az Európa Kupában, egyszer bajnokságban. A legutóbbi két fellépése során pedig Goree nélkül is nagyon jól működött támadásban a gépezet. Shatori Walker-Kimbrough 30 pont feletti teljesítménnyel lépett elő igazi vezérré. Összességében azonban a szünet utáni időszakkal a PEAC sem lehet elégedetlen. A Cegléd legyőzésével gyakorlatilag kivívta a rájátszásba kerülést a pécsi gárda, mely két magasabban rangsorolt rivális, a Sopron és a Csata otthonában is kiválóan helyt tudott állni. Az eladott labdák számának csökkenése és a lepattanózás feljavulása alapozta meg a fordulatot.

Az Uni Győr MÉLY-ÚT és az Atomerőmű KSC Szekszárd találkozója is sok érdekességet tartogat. A Szekszárd extra formában tért vissza a szünet után. Két budapesti győzelmet követően komoly erődemonstrációt láthattunk a Csata ellen. Végig stabil védekezés mellett támadásban eredményességi fordulat látszódik a KSC-nél. A Csatát 53 ponton tartották Zeljko Djokic tanítványai, miközben 55%-os mezőnymutatót (36/65) regisztrálhattunk. Ráadásul 11 tripla utat talált a gyűrűbe. A Győr Asia Taylor személyében új légióst hozott be a tavaszi feladatokra. Zofia Hruscakova műtét után lábadozik, korábban Alicia DeVaughn sérülés miatt távozott. Nagy szükség volt a rotációs lehetőségek javítása miatt erősítésre. Ráadásul ponterős teljesítményével Taylor új impulzusokat is adott a társainak. Bár a két csapat decemberi meccse kiütéses különbséget hozott, ezúttal benne van egy szorosabb eredmény.

Menetrend – február 26., szerda
18:00 Uni Győr MÉLY-ÚT – Atomerőmű KSC Szekszárd
18:30 Aluinvent DVTK – PEAC-Pécs

Hirdetés