Hirdetés
Archivum

DVTK-PINKK: A nagy esély a csapatok számára:

:

Hirdetés

Szerdán kezdetét veszi a DVTK és a PINKK elõdöntõ párharca. A két csapat december óta nem találkozott. Nehéz meghatározni az erõviszonyokat, de szoros csatára van kilátás. Mindkét fél joggal érzi úgy a döntõs esélyeit illetõen, hogy „mikor, ha nem most”.

A DVTK és a PINKK esetében nehéz kiindulni a két egymás elleni mérkõzésbõl, mivel a csapatok október végén és december közepén mérkõztek. A DVTK Komlón, a PINKK Miskolcon aratott gyõzelmet. Azóta a DVTK-nál edzõváltás történt, a pécsiek pedig Tomlinson kivételével lecserélték a légiósaikat.

Miskolcon Maikel Lopez új szemléletet hozott, mely a döcögõsebb õszi teljesítmény után kiegyensúlyozottabbá tette a csapatot. Példátlan a hazai élmezõnyben, hogy a DVTK tavaly és idén sem eszközölt változást év közben a keretben. Mindkét évadban a nyáron összerakott csapat játszotta végig a szezont, ami nagyon komoly stabilitást ad. A DVTK-hoz kapcsolódó hír, hogy Dubei Debóra válogatottbeli kötelezettségei ellenére ott lehet szerdán.

A PINKK-nél az õszi idõszakban az Európa Kupa és a MEL szerepelés alatt többször írtunk arról, hogy Iványi Dalma mellett hiányzott olyan játékos, akire rá lehet bízni a labdát sorsdöntõ szituációkban. A keret átalakítása során az új érkezõk közül Amber Holt és Daphanie Kennedy is ez a kategória. A PINKK tavaszi szerepléséhez hozzátartozik, hogy Louella Tomlinson kiváló formába került és az õszi idõszakhoz képest magyar magból is érkeztek hétrõl hétre jó teljesítmények.

A két csapat hasonló szerkezetben áll fel. Nagy kérdése lesz az esti találkozónak, hogy magas posztokon melyik fél akarata érvényesül. A decemberi mérkõzés tripladobópárbajt hozott. Ezúttal is elõtérbe kerülhetnek a távoli dobások, különösen úgy, hogy a hazai mezõnyben mindkét csapat igen jó ebben a mutatóban. Pikánssá teszi a párharcot az is, hogy két spanyol szakvezetõ méri össze az erejét. Szerdán este fél kilenc magasságában azonban sokkal okosabbak leszünk.

Menetrend

Április 16., szerda
Aluinvent-DVTK – PINKK Pécsi 424 18.30

Április 18., péntek
PINKK Pécsi 424 – Aluinvent-DVTK 18.00

Április 21., hétfõ (ha szükséges)
Aluinvent-DVTK – PINKK Pécsi 424 17.00

Hirdetés