Hirdetés
Utánpótlás

DVTK – Szekszárd döntőt rendeznek a serdülőknél

BEAC – Újbuda KA/A – Atomerőmű-KSC Szekszárd 62-63 (20-13, 18-22, 13-19, 11-9)

Nemzeti Leány Serdülő Bajnokság "A" döntő 2023, elődöntő
Miskolc, DVTK Aréna
Kovács István, Burján Márk (Gátiné Müller Zsuzsanna)

BEAC – Újbuda KA/A: Tibay 3, Medvei 9/3, Gréts 9, Dinnyés 12, Szilágyi 1. Csere: Bors 2, Bugovics 3/3, Sáhi 4, Török 3/3, Andrási 7/3, Pákozdy 2, Samson-Érckövi 7.

Atomerőmű-KSC Szekszárd: Csapó 10, Varga -, Hencsik 17/9, Szabó 2, Schiefer -. Csere: Horváth -, Kollár 10/6, Kófiás 14/3, Pozsonyi -, Pomsár 10, Ogunson -, Rácz -.

Fotó: Fireplace Nemzeti Leány Serdülő Bajnokság “A” Döntő 2023 / Facebook

Hirdetés

A Nemzeti Leány Serdülő Bajnokság második elődöntőjében az Atomerőmű-KSC Szekszárd 63-62-re győzte le a BEAC – Újbuda KA/A együttesét.

Már az első pillanattól kezdve kiélezett csata folyt a pályán. Az első pontokat Hancsik Adrienn szerezte az Atomerőmű-KSC Szekszárd oldaláról, mellyel a vendég színekben játszó együttes került lépéselőnybe. A válasz azonban szinte azonnal érkezett is, a BEAC – Újbuda csapatából Medvei Csenge volt sikeres, mellyel fővárosiak kiegyenlítettek, majd Gréts Zoé találatával át is vették a vezetést. A játékot ezt követően is szorosan folytatódott, kosárra-kosár volt a válasz, ennek köszönhetően azonban a BEAC a párpontos előnyét is meg tudta őrizni. Öt perc elteltével lett végül nagyobb a differencia a felek közt, ekkor ugyanis 12-5-öt regisztrálhattunk. Ezután szekszárdi időkérés vette kezdetét. A rövid taktikai eligazítás után azonban Harsányi Mária együttese továbbra sem tudta igazán rendezni sorait, s végül a különbség 17-7-nél érte el a tíz pontot. A Szekszárd a negyed véghajrájában váltott ritmust, ez azonban továbbra sem volt elég a jelentős felzárkózáshoz.

A második felvonás 20-13-ról vette kezdetét. Előszőr Pomsár Anna talált be, majd Sámson-Ércközi Éva volt sikeres, tehát a BEAC csapatának előnye továbbra sem változott. A következő percekben viszont magasabb sebességbe kapcsolt a szekszárdi együttes, s egy 2-9-es periódussal végül 24-22-nél két pontra zárkóztak fel. Ekkor szállt be Török Boglárka ismét a pontszerzésbe, kinek kulcsfontosságú hárompontosával a résztvevők közti különbség ismét növekedni kezdett. Ezúttal azonban nem volt egyszerű dolga a budapesti együttesnek, ellenfelük ugyanis végig ott maradt sarkukban, pár pontra az egyenlítéstől. Újabb öt perc elteltével már egy 1 pontos mérkőzést láthattak a nézők, az eredményjelző ugyanis 29-28-at mutatott. Az Atomerőmű-KSC Szekszárd pedig végül Kollár Lilla pontjával fordította meg a találkozót. Ezt követően ismét fej-fej mellett haladtak a résztvevők, mígnem a mérleg ismét a BEAC felé billent, a nagyszünetre pedig már újból három pontos előnyt élvezhettek. A felek tehát 38-35-ről fordulhattak.

A második félidő hasonló izgalmakat tartogatott. A kezdeményezést ezúttal azonban a KSC ragadta magához, előszőr Kollár Lilla, majd Pomsár Anna szerzett pontokat, mellyel 38-38-ra változott az állás. A fordítás ezúttal viszont még elmaradt, a BEAC-tól ugyanis Tibay Eszter és Dinnyés Petra voltak sikeresek. A folytatásban egyszer az egyik, majd a másik fél vette kezei közé az irányítást, mígnem a játékrész negyedik percében Kollár süllyesztett egy jól időzített hárompontost a az újbugaiak hálójába, ezzel pedig 5 pontra nőtt csapata előnye (43-48). Ezt a lépéselőnyt pedig a következő percekben is magabiztosan tartotta a Szekszárd, mely elsősorban a vendégek kemény védekezésének volt köszönhető, melyet a BEAC-osok nem tudtak kijátszani. Ekkor lépett azonban vezérszerepbe Gréts Zoé, akinek pontjaival együttese 49-50-nél egy pontra zárkózott fel. Az etap utolsó perceiben viszont a Szekszárd nem engedett szorításán, határozottan tartották magukat Harsányi vezetőedző tanítványai, így pedig a mérkőzés záró szakaszát három pontos előnnyel kezdhették meg.

Az utolsó tíz perc 51-54-ről indult, méghozzá Kollár Lilla triplájával, aki ezzel már a második távoli találatát szerezte meg. Csapó Szófia büntetője után pedig már hét pont volt a szekszárdiak előnye. A következő percekben jócskán lelassult a pontszerzés, majd az utolsó öt perchez közelítve a vendég együttes ismét elkezdte pakolni a pontokat a táblára. 52-61-nél Kófiás Jana talált be a hárompontos vonal mögül, mellyel a Szekszárd majdnem tíz ponttal lépett meg. Ám csakhogy még véletlenül se unatkozzon a DVTK Arénába kilátogatott közönség, a BEAC ezután egy 8-0-ás rohamba kezdett, mellyel a mérkőzés véghajrájára 1 pontra zárkóztak fel. Az utolsó két perc kezdetekor 60-61-et regisztrálhattunk. A feszültség a tetőfokára hágott, ami nem is csoda, hisz a tét nem más volt a csapatok számára, mint a döntőbejutás. Mind a két alakulat mozgósította tartalék energiáit. Az utolsó percet Hencsik Adrienn támadása indította, akit végül csakis fault árán tudtak megállítani, amiért pedig kettőt dobhatott. A szekszárdi együttes fiatal tehetségének végül két dobása lett jó a kettőből, ami tulajdonképpen szerencsésnek is mondható, hisz kontrában Gréts Zoé szerzett azonnal pontokat, mellyel 62-63-ra változott az állás. Az utolsó pillanatokban még BEAC-os időkérés következett, az eredményen azonban már nem tudtak változtatni az újbudaiak, az egy pontos győzelmet az Atomerőmű-KSC Szekszárd szerezte meg, mellyel egyben a Nemzeti Leány Serdülő Bajnokság döntőjébe is bejutott, ahol pedig a DVTK Akadémia/A lesz az ellenfele. A BEAC – Újbuda KA/A vasárnap tehát a Csata DSE/A ellen mérkőzhet meg a serdülő-bajnoki bronzért.

A győztes gárdában Hencsik Adrienn zárt 17 ponttal, míg Kófiás Jana 14 pontot ért el, a BEAC legeredményesebbje pedig a 12 pontos Dinnyés Petra volt.

STATISZTIKA ITT

A MÉRKŐZÉS VISSZANÉZHETŐ ITT

Hirdetés
Hirdetés