Hirdetés
Magyarország

DVTK – Szekszárd és Cegléd – Vasas mérkőzések vasárnap:

:

Hirdetés

Vasárnap két találkozóra kerül sor a hazai élvonalban. Jön az Aluinvent DVTK és az Atomerőmű KSC Szekszárd bajnoki rangadója, de hasonlóan nagy csatát hozhat a VBW CEKK Cegléd és a Vasas Akadémia mérkőzése is.

Az Aluinvent DVTK és az Atomerőmű KSC Szekszárd az Európa Kupa rajtja előtt olyan rangadót vívhat, aminél jobb ráhangolódás a következő hetek nemzetközi erőpróbáira nem is kell. A DVTK már túl van egy fontos bajnokin idén. A győri fellépése során 10 pont feletti előnyből lett egylabdás végjáték és végül vereség a szempontjából. Így ezúttal még hatványozottabb lesz a tét a hazaiak számára. Cziczás Lészló és stábja joggal várhatja, hogy a Skoric, Morrison, Goree trió mellé többen felnőnek támadásban.

A Szekszárd eddig idén három olyan összecsapást hozott a ZTE, a Vasas és a PEAC ellen, amely maximális koncentrációt követelt meg a csapattól. Tyaunna Marshall kiválása okozott leginkább nehézséget, de ezt Cherise Daniel szerződtetésével igyekezett pótolni a KSC. A PEAC ellen, ahol a meccs előtti pihenőidőt a szekszárdi gázrobbanás is korlátozta, Marshall nélkül is magabiztos győzelmet tudott aratni szerdán Zeljko Djokic együttese. Nagy erőssége lehet a csapatnak a magas posztok eredményes játéka.

A VBW CEKK Cegléd és a Vasas Akadémia tavaly nagy versenyfutásban volt a rájátszást jelentő nyolcadik helyért. Akkor a ceglédiek futottak be, akik egészen a 6. helyig meg sem álltak. A CEKK így idén is készülhet az Európa Kupára, mely előtt ez lesz a főpróbája. Ceglédi oldalon egy győzelem (PINKK) és két vereség (Sopron, ZTE) a mérleg. A Vasas pedig eddigi mindkét mérkőzésén alulmaradt. Szerdán viszont nem játszott és ez azt jelenti, hogy a Szekszárd elleni igencsak tisztes helytállás után egy hetet tudott építkezni Földi Attila. A sérülésektől is tizedelt csapathoz ráadásul visszatért a 3×3-as Világbajnokság után Tóth Orsolya, akivel bővültek a rotációs lehetőségek.

A Cegléd a légiós-választás terén mindeképpen igyekezett erősíteni az elmúlt szezonhoz képest. Erre egyébként az Európa Kupás helytállás szempontjából is szüksége lehet. Ha az idei statisztikákat nézzük, Gorjanácz Ágnes ponterős játéka szintén kiemelendő a Swanier, Stankiewicz, Higgins trió mellett. A ZTE ellen 25-30 percen át jól tartotta magát a CEKK és ha ezt ki tudja húzni egy hosszabb szakaszra, akkor lényegesen versenyképesebb lehet a tavalyinál.

Hirdetés