Hirdetés
Magyarország

DVTK után Szekszárd előtt a Csata:

:

Fotó: Szilágyi Dénes / Ludovika-FCSM Csata

Hirdetés

Szombaton délután az Atomerőmű KSC Szekszárd vendége lesz a Ludovika-FCSM Csata. A klub videós összeállításában Tursics Krisztián vezetőedző nyilatkozott a DVTK elleni Európa Kupa találkozó tapasztalatairól és a szombati mérkőzéssel kapcsolatos várakozásairól.

Szerdán úgy szenvedett 67-52-es vereséget a Ludovika-FCSM Csata a DVTK-tól, hogy a negyedik negyedben még 50-48-ra vezetett. Az utolsó percekben alakult ki nagy különbség a miskolciak javára.

“Mondhatom, hogy kiélezett és szoros mérkőzésre számítottunk, talán fogalmazhatok úgy, hogy számított mindenki. Tudtuk, hogy nagyon erős csapat ellen fogunk játszani. Főleg az első fordulós bajnoki győzelem után próbálnak visszavágni és megnyerni a mérkőzést. Azt látni kellett, hogy 35-36 percig egylabdás mérkőzés volt. Onnantól egy picit elfogytunk.” – kezdte visszatekintését Tursics Krisztián.

“Az egész meccsen nem működött úgy a támadójátékunk, ahogy szokott. Kaptunk belső pozícióban olyan könnyű gólokat és fault-gól jó szituációkat, amik döntőnek bizonyultak. Nincs okunk szégyenkezni: játszottunk egy kiváló mérkőzést egyik kulcsjátékosunk hiányában. Ez egyébként meg is látszódott. Ahogy korábban említettem, ha egy kulcsjátékosunk nem játszik, akkor bajban vagyunk. Ennyi volt a csapatban. Van számtalan hiba, amit elemezni és javítani kell a továbbiakban. Kíváncsian várom, hogy mikor lesz az, amikor előre lép a csapat. Ennyi az egész tanulsága.” – összegzett Tursics Krisztián a klub videós riportjában.

Fotó: Szilágyi Dénes / Ludovika-FCSM Csata

Simon Zsófia nélkül szerepelt szerdán a Ludovika-FCSM Csata.

“Lehet látni, hogy nem vagyunk sokan. Nincsen bőséges rotációnk, hogy elbírjuk, ha bármelyik játékos kiesik. Van egy alapcsapatunk és ha abból valaki kiesik, azt jelentősen megérezzük. Ezzel együtt kell élni. Vannak sérülések év közben és ebből kell kihozni, amit tudunk. Most ennyire volt erőnk és lehetőségünk. A jövőbe kell tekinteni. Szekszárdra megyünk, ahol nem lesz könnyebb dolgunk. Sőt előreláthatólag még nehezebb lesz. Meg kell próbálni felkészülni és tudásunk legjavát nyújtani.” – mondta rutinos játékosa kiválásáról és annak hatásairól Tursics Krisztián.

A Szekszárd az Euroligában szerepel és így a Csatához hasonlóan szerda-szombat ritmusban dolgozik. A beszélgetésben erre is kitértek.

“Az összes ilyen csapat, amelyik érintett nemzetközi porondon, ebben a ritmusban dolgozik. Jóval régebb óta szerepelnek nemzetközi kupában, mint mi és nagyobb tapasztalatuk van az ilyen sorozatokat tekintve. Gyakorlatilag évek óta szerda-szombat ritmusban játszik az ellenfelünk. Nem hiszem, hogy nekik ez bármiféle meglepetést fog okozni, hogy a szerdai Euroliga után ismét hazai pályán kell játszaniuk. Mi most kerültünk bele ebbe a spirálba. Ehhez kell alkalmazkodnunk, felkészülnünk.” – tette hozzá a Csata szakvezetője.

Tursics Krisztián a várakozásait is összefoglalta a szombati találkozóval kapcsolatban.

“Annyira komplett csapatuk van és mély a rotációjuk akár külső, akár belső poszton is, hogy nem lesz egyszerű feladatunk. Azt is látni kell, hogy mi nem gazdálkodunk olyan magas emberekkel és olyan merítési lehetőséggel, mint az ellenfelünk. Centerjátékban erősebbek lesznek. Ezt meg kell próbálni kompenzálni és olyan taktikai repertoárral előállni, hogy a belső hatékonyságukat csökkentsük. Ne kapjunk annyi gólt, mint most a DVTK ellen, amikor Green 35 pontot dobott és nem tudtuk tartani. Megpróbáljuk a tőlünk telhető legjobbat nyújtani. Fel fogunk készülni és igyekszünk egy kiváló mérkőzést játszani. Saját magunkkal foglalkozunk, hogy előre lépjünk.” – jelentette ki Tursics Krisztián.

Fotó: Szilágyi Dénes / Ludovika-FCSM Csata

Hirdetés