Hirdetés
Archivum

DVTK – ZTE bronzcsatára készülve:

:

Hirdetés

Szombaton 14 óra 30 perctõl a 2019-es Killik László Nõi K&H Magyar Kupán a harmadik helyért az Aluinvent DVTK és a ZTE NKK mérkõzik. Motivált csapatok érdekes bronzcsatájára készülhetünk.

A bronzmérkõzés egy felemás versenyhelyzet a mindenkori Magyar Kupában. Akadtak olyan évek, amikor kevésbé motivált csapatok felejthetõ küzdelmét láthattuk és olyan is, amikor kifejezetten magas hõfokú, érdekes csata kerekedett. Ezúttal egyértelmûen arra számíthatunk, hogy mindkét fél számára fontos a gyõzelem, ami éles, széles közönség számára is élvezetes mérkõzést alapozhat meg. Ha a döntõ felvezetése során azt emeltük ki, hogy az elõzetes várakozások szerint alakult a két ágon a finálé párosítása, akkor ugyanez igaz a 3. helyért lejátszott mérkõzésre is.

Miért különösen fontos a feleknek a bronzmérkõzés? A DVTK-nál idén új szakmai vezetéssel és felfrissített játékoskerettel vágtak neki az évadnak. Ebben a felállásban az elsõ érmét nyerheti a csapat, ami sikerélményt és ezzel együtt jó alapokat jelenthet a tavaszi feladatok elõtt. A ZTE pedig az utóbbi évek legrutinosabb keretével szerepel. Az elmúlt három bajnoki vereséggel és a negyeddöntõ nem túl acélos elsõ félidejével egy kisebb hullámvölgyet láthattunk. Abban az esetben azonban, ha innen sikerülne érmet szereznie, az olyan fordulatot hozhatna a szezonba, ami akár egy extra tavasz elsõ lépcsõfoka lehetne.

A két csapat idei kupameccseit nézve igen vegyes az összkép. A DVTK-nak a negyeddöntõben a PEAC ellen védekezésben – különösen a festékben – akadtak kihagyásai. Ugyanakkor a támadójátékot nézve az 50%-os mezõnymutató, a megnyert lepattanócsata és a 21 gólpassz kiemelendõ. Az elõdöntõben a Sopron ellen egy félidõn át sikerült a lépést tartani. Különösen a 42-28-ra elveszített lepattanócsata és a kihagyott ziccerek okozhattak fejfájást. Maga a rendszer, amit a szakmai stáb kitalált erre az estére, az nagyon sokáig jól mûködött és ennél komolyabb dicséret nem kell. A ZTE nehezen lendült bele a BEAC ellen. Viszont ez a meccs végére annyira jól sikerült, hogy pénteken erre tudott építeni az elõdöntõben. Ekkor a Szekszárd ellen extrán kezdett a ZTE és utána is végig meccsben tudott maradni. A 27 pontos Maltsi vezetésével az elmúlt hetek legjobb zalaegerszegi teljesítményét láthattuk.

A két csapat január 6-án találkozott legutóbb a bajnokságban. Akkor a ZTE 80-71-es gyõzelmet aratott. Végig kiegyenlített és fordulatos találkozó volt. Akkor nem bírta el a DVTK, hogy a festékben alulmaradt. A ZTE 37-27-re nyerte a lepattanócsatát. A második esélybõl szerzett pontjai döntõ pillanatokban hoztak fordulatot. Horti Dóra 16, Janis Ndiba 15 ponttal zárt. Hiába jött extra az azóta is kiemelkedõen teljesítõ Shatori Walker-Kimbrough-tól kívülrõl, ez nem bizonyult elégnek. Érdekesség, hogy azóta is egyedül a csütörtöki negyeddöntõben kapott 80 pontot a DVTK. Minden riválisát lényegesen kevesebben tartotta. Ezzel el is érkeztünk a szombati helyosztóhoz. Ennek kulcsa egyértelmûen az lehet, hogy melyik fél tudja rákényszeríteni a másikra markáns stílusát. Mindkét csapat keményen védekezik és nagyon komoly ponterõvel rendelkezik. A ZTE festékbõl, a DVTK pedig kívülrõl erõsebb a számok és a benyomások alapján. Bíztunk benne, hogy ez a kettõsség látványos csatát hoz magával.
 

Statisztika

Hirdetés