Hirdetés
Archivum

EB 2015: sajtótájékoztatót tartottak a szombati gála alkalmából:

:

Hirdetés

“Második otthonában”, Gyõrben készül a visszatérésére Natasa Kovacevic, aki a gyõri csapat 2013-as busztragédiájában elvesztette az egyik lábát, és szombaton a budapesti SYMA-csarnokban pályára lép a nõi Európa-bajnokság All Star-gáláján.

Fotó: FIBA Europe

Fotó: FIBA Europe

A 21 éves szerb játékos az esemény hétfõi felvezetõ sajtótájékoztatóján elmondta, nagyszerû érzés számára, hogy az Európai Kosárlabda Szövetség (FIBA Europe) mellette áll, emellett örömét fejezte ki, hogy ismét Gyõrben lehet, mint fogalmazott, a város a második otthona.
Hozzátette, a szombati meccs nemcsak róla szól, hanem azokról, akik két éve vele együtt ott ültek a buszon. Kiemelte Tapodi Péter klubigazgatót és Fûzy Ákos vezetõedzõt, akik nem élték túl a balesetet.

Kamil Novak, a FIBA Europe fõtitkára az Audi Arénában tartott eseményen elmondta, Natasa egy igazi példakép mindenki számára, egy érték, aki 18 hónap alatt úrrá tudott lenni a nehézségeken. Hozzátette, Kovacevic mellett a világ minden pontjáról érkezõ volt játékosok és edzõk lépnek pályára.

Fûzy András, a CMB Cargo-Uni Gyõr társadalmi elnöke a szerb játékoshoz csatlakozva elmondta, hogy a két évvel ezelõtti tragédia örökre a szívükbe égett. Úgy fogalmazott, hogy amikor a baleset után másfél hónappal Belgrádban találkoztak Natasával, akkor õ az újrakezdés iránti igényét és elkötelezettségét éreztette a csapattal.

Az All Star-gálán a fehér csapat színeiben biztosan játszik: Irina Szumnyikova, Ticha Penicheiro, Lea Hakala, Andre Sauret, Svetlana Dragusin, Harun Erdenay, Amaya Valdemoro, Julie Page, Dejan Bodiroga, Adrian Voinescu, Edgars Sneps, Jose Antonio Montero, Katarzyna Dydek, Kiss Lenke, Béres Tímea, Asterios Zois, Eleonora Rangelova, Kamil Novak, Arvidas Sabonis és Radoslav Nesterovic. A csapat kapitánya Carmen Tocala lesz.

A kék csapat színeiben lép pályára Hana Horakova, Elisa Aguilar, Balogh Judit, Ilona Korsztyin, Károlyi Andrea, Kicki Johansson, Aleksander Volkov, Jurgita Streimikyte, Georgi Glushkov, Danira Nakic-Bilic, Dejan Tomasevic, Turgay Demirel, Arzu Ozyigit, Jorge Garbajosa, Emmeline N’Dongue-Jouanin, Jiri Zidek és Horian Paun. A csapat kapitánya Natalia Hejkova lesz. Natasa Kovacevic 7-es számmal lép pályára, és mindkét csapat színeiben játszik majd.

Forrás: MTI/FIBA Europe

Hirdetés